Gemeente Almere

Wel structureel overleg, maar geen professionele steun voor huurdersorganis

Organisaties van woonconsumenten (met name huurders van woningbouwcorporaties) in Almere krijgen geen professionele steun betaald door de gemeente. Dit betekent niet dat er geen structureel overleg is tussen deze organisaties en de gemeente. Dat zal gewoon blijven plaatsvinden.

In de nota Woonbeleid (2002) stelt de gemeente dat zij graag structureel overleg wil met de Almeerse organiwoningbouwcorporaties). De raad vond het wenselijk dat deze daarbij professioneel begeleid worden. Het voorstel dat de Woonbond in 2004 aanbood was te duur. Het college is door de raad verzocht een goedkoper alternatief uit te werken. Maar ook de bedragen in de tegenoffertes die de Schoor, de Zorggroep Almere en het Amsterdams Steunpunt Wonen aanboden waren aanzienlijk: tussen 120.000 en 150.000 euro per jaar.

B en W concluderen nu dat er geen grote besparingen mogelijk zijn op de kosten voor professionele ondersteuning van woonconsumenten. Bovendien is hiervoor in de begroting van de gemeente Almere geen geld gereserveerd. Daarbij komt dat de woningbouwcorporaties weinig meerwaarde zien in de professionele ondersteuning van woonconsumenten ten opzicht van het structureel overleg. saties van woonconsumenten (met name huurders van