Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Burgemeester schrijft brief aan nieuwe kiezers (17-2-2006)

Aan de nieuwe kiezers voor de Gemeenteraad

Geachte heer/mevrouw,

U hebt het voor het zeggen. Dinsdag 7 maart kunt u voor de eerste keer een nieuwe gemeenteraad kiezen. U maakt uit hoe Meppel de komende vier jaar wordt bestuurd. U bent daarvoor verantwoordelijk, samen met andere kiezers. U laat uw mening horen. U voelt zich betrokken bij het wel en wee van uw gemeente. U laat zien dat u erbij hoort.

Iedereen van 18 jaar en ouder mag kiezen, ook iedereen uit de Europese Unie en iedereen die minstens 5 jaar in Nederland woont. Dat is niet verplicht, maar u weet dat algemeen kiesrecht in Nederland nog geen eeuw bestaat en in veel landen nog korter. U weet dat uw recht niet zonder moeite is verkregen. U vindt dat een extra reden om er zoveel mogelijk gebruik van te maken.

Op www.meppel.nl ziet u wat Sterk Meppel, de Partij van de Arbeid, het Christen Democratisch Appèl, de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, de ChristenUnie en GroenLinks u bieden.

Hoe zij de toekomst zien. U ziet hoe u in contact kunt komen met 128 kandidaten.

Ook na 7 maart blijven uw vertegenwoordigers prima bereikbaar. In het stadhuis, via telefoon of e-mail. U kunt altijd contact opnemen. U bent van harte welkom bij vergaderingen. Want zonder uw inbreng is er geen levende discussie. En zonder discussie kan uw gemeenteraad geen doordachte beslissingen nemen.

Tot ziens op dinsdag 7 maart tussen 7.30 en 21.00 uur in het stembureau bij u in de buurt. Neem uw oproepkaart mee!

Gebruik uw kiesrecht. Maak gebruik van inspraak. Want u hoort erbij. Uw toekomst kiest u zelf! U blijft toch niet langs de kant staan?

Hebt u vragen, belt u mij dan 0522-850360 of e-mail j.westmaas@meppel.nl

Met een vriendelijke groet,

Mr. Joh. C. Westmaas

-Burgemeester