Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 17 februari

BERGEN OP ZOOM, 17 februari 2006

Man aangehouden wegens bedreiging

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op donderdag 16 februari melding van een bedreiging aan de Waalstraat. Ter plaatse bleek dat een 42-jarige man door een bekende was bedreigd aan de hand van een relationele ruzie. De man had hierbij verbale bedreigingen geuit en een mes ter hand genomen om deze kracht bij te zetten. De politie hield de 46-jarige man aan en bracht hem over naar het politiebureau. Hier is hij verhoord en vervolgens in verzekering gesteld.

Politie houdt vrouw aan voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdagmiddag op de Robijndijk een 56-jarige vrouw uit Essen aan voor rijden onder invloed. De politie hield de vrouw staande en nam haar een blaastest af. Hieruit bleek dat ze teveel gedronken had. Op het bureau is haar een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 255 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.

49 bekeuringen bij snelheidscontrole

STEENBERGEN: De politie hield op donderdag 16 februari een snelheidscontrole op de Molenweg. Van de 966 passanten waren er 49 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 96 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Man aangehouden voor mishandelen vrouw

BOSSCHENHOOFD: De politie hield op donderdag 16 februari een man aan voor huiselijk geweld. De politie nam even tevoren aangifte op van een 36-jarige vrouw uit Oudenbosch. Ze was aan de Gerardushof, op de openbare weg door haar man, waarmee ze in scheiding ligt, geschopt. De 28-jarige man uit Oudenbosch is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte is na verhoor in verzekering gesteld.

Politie houdt drie jongeren aan na overlast

BERGEN OP ZOOM: De politie ging naar aanleiding van meldingen van buurtbewoners op donderdagavond 16 februari naar de Mercuriusstraat West. Hier reed een 13-jarige jongen uit Bergen op Zoom op een quad. Bij het zien van de politie nam hij de benen. De politie hield hem aan en nam de quad in beslag. De eigenaren van de quad meldde zich en deden aangifte van joyriding. Al snel bleek dat de aangifte vals was en de 17-jarige jongen en de 23-jarige man uit Bergen op Zoom, die zich opwierpen als de eigenaren van het voertuig zijn aangehouden. Na verhoor is het drietal heengezonden in afwachting van verder onderzoek.

Hennepkwekerij ontmanteld

LEPELSTRAAT: Het team Courage van de politie trof op donderdag 16 februari een hennepkwekerij aan aan de Zoekweg. In een schuur bij een woning zijn 358 planten aangetroffen. De kwekerij en de apparatuur is in beslag genomen. Het energiebedrijf heeft de elektriciteit afgesloten nadat stroomdiefstal was geconstateerd. De politie kwam de kwekerij op het spoor aan de hand van meldingen. Tegen de eigenaar van het pand wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens heling

SINT WILLEBRORD: Op donderdag 16 februari meldde een getuige dat er een man zou rondhangen op een afgesloten parkeerterrein aan de Dorpsstraat. Op het parkeerterrein trof de politie de man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij was in bezit van een autoradio. Hierop is hij aangehouden wegens heling. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en probeerde politiemensen te mishandelen. Op het politiebureau zijn in zijn zakken nog diverse pasjes gevonden die afkomstig waren van diefstal. Deze zullen worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. De 50-jarige verdachte is na verhoor ingesloten.

Motor gestolen

ROOSENDAAL: Tussen dinsdagavond 14 februari en donderdagavond 16 februari is er een motorfiets gestolen aan de Cipresberg. Het gaat om een blauwe Yamaha MD-PB-79. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Winkelmedewerker houdt dief aan voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Op vrijdag 17 februari hield een medewerker van een bouwmarkt aan de Borchwerf een winkeldief aan. De man wilde met medeneming van winkelwaar ter waarde van ongeveer 95,- het pand verlaten. Hij is aangehouden door een medewerker, welke de politie alarmeerde. De 44-jarige man uit Roosendaal is door de politie verhoord. Bij het uitgaan van de persberichten was nog niet duidelijk wat er verder met hem gaat gebeuren.

Auteur: Inge Rijgersberg