Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17/02/06)

OOSTERHOUT NB, 17 februari 2006

Politie rolt hennepkwekerij op

KAATSHEUVEL: De politie stelde donderdag 16 februari een onderzoek in een woning in de Prins Hendrikstraat in. Aanleiding voor het onderzoek waren meldingen, binnengekomen bij tiplijn Meld Misdaad Anoniem, dat er een hennepkwekerij in de woning gevestigd was. Op de zolder van de woning trof de politie inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal stonden er 310 hennepplanten. Deze planten, alsmede de groeibenodigdheden, zijn in beslag genomen. De bewoner van het pand, een 24-jarige man, is aangehouden. Hij kreeg na verhoor een schikkingsvoorstel van EUR 2620,- aangeboden. Hij betaalde deze boete.

Politie neemt radio in beslag na veroorzaken geluidsoverlast

RIJSWIJK: Politiemensen van het team Altena hebben in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 februari omstreeks 02.30 uur de radio in beslag genomen van een 72-jarige inwoonster van Rijswijk. De vrouw heeft in het verleden al een aantal maal geluidsoverlast veroorzaakt. Ze had de laatste keer de waarschuwing gekregen dat haar radio in beslag zou worden genomen als ze m weer te hard had staan. Justitie beslist of zij de radio in de toekomst weer terug krijgt.

Inbraak in kantine sportvereniging

DEN HOUT: Tussen donderdag 16 februari 22.30 uur en vrijdag 17 februari 10.15 uur is ingebroken in de kantine van een sportvereniging aan het Ruiterspoor. Er bleek een deur geforceerd te zijn om binnen te komen. Bij de inbraak werd onder andere snoep en geld buitgemaakt.

Bedrijfsinbraak

WAALWIJK: In de nacht van donderdag 16 februari op vrijdag 17 februari omstreeks 00.40 uur ging het inbraakalarm van een bedrijf in de Tuinstraat af. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek er daadwerkelijk in het pand te zijn ingebroken. Een roldeur aan de achterzijde van het bedrijf bleek te zijn opengebroken. De buit bestond onder andere uit een computerkast en mobiele telefoons. De politie stelt een onderzoek in en verricht onder andere sporenonderzoek.

Woninginbraken

MADE: Donderdag 16 februari is tussen 18.30 uur en 22.15 uur ingebroken in een woning in de Romboutsstraat. Een ruit aan de achterzijde van de woning bleek vernield te zijn om binnen te komen. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

KAATSHEUVEL: Tussen donderdag 16 februari 22.00 uur en vrijdag 17 februari 07.30 uur is ingebroken in een woning aan het Paulus Potterplein en twee woningen aan de Gerard de Nijshof. In alle gevallen werd een ruit vernield en in alle gevallen was het de inbreker of inbrekers te doen om de verwarmingsketel.

OOSTERHOUT: Donderdag 16 februari is tussen 10.00 uur en 14.15 uur ingebroken in een woning in de Sint Amandusstraat. Daarbij werd onder andere geld en een scheerapparaat buitgemaakt.

Politieteam Geertruidenberg-Drimmelen houdt verkeerscontroles

GEERTRUIDENBERG-DRIMMELEN: Politiemensen van het team
Geertruidenberg-Drimmelen hebben donderdag 16 februari in de ochtend en in de avond op diverse locaties in het teamgebied verkeerscontroles gehouden.
s Ochtends hielden ze controles op de Oude Weg in Lage Zwaluwe, in de Blockmekerstraat in Made, op de kruising van de Beethovenlaan en de Mozartlaan in Raamsdonksveer en op de kruising van de Parklaan en de Vijfhoevenlaan in Raamsdonksveer en op de Crullaan in Made. Daarbij zijn in totaal 472 weggebruikers gecontroleerd en 23 bekeuringen uitgeschreven: 16 voor het niet dragen van de autogordel en 7 voor het overschrijden van de maximumsnelheid.
s Avonds vonden de verkeerscontroles plaats op knooppunt Hooipolder, in de Godfried Schalckenstraat in Made en op de Bredaseweg in Terheijden 29 weggebruikers kregen een bekeuring. s Avonds bekeurden de politiemensen onder andere voor rijden door rood licht, overschrijden van de maximumsnelheid, niet-handsfree bellen en rijden zonder de juiste verlichting.

Auteur: Leonie van Ooijen