Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (17.2)

BREDA, 17 februari 2006

Politie houdt Bredanaar aan na mishandeling vriendin

BREDA: De politie heeft donderdagavond een 37-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling in de huiselijke sfeer. Zijn 33-jarige vriendin vluchtte rond 17:00 uur naar de woning van haar moeder, omdat zij gedurende een langere periode wordt mishandeld door de Bredanaar. Donderdagmiddag deed zij hiervan aangifte. De verdachte kon korte tijd later in zijn woning in de wijk Biesdonk worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Team Breda Centrum houdt bromfietscontrole: 53 bekeuringen

BREDA: Agenten van het politieteam Breda Centrum hebben donderdagmiddag en avond een bromfietscontrole gehouden. De controle vond plaats aan de Houtmarkt en het Chasseveld. Elf bromfietsen bleken een te hoog vermogen te hebben. In totaal werden 31 bekeuringen uitgeschreven. Naast een te hoog vermogen ook voor: ontbreken gele plaat (1), rijden door rood licht (3), geen bromfietscertificaat (9), rijden over het fietspad (2), geen helm (2), niet kunnen tonen verzekeringsbewijs (2) en gladde band (1).

Tussen 18:45 en 20:30 uur controleerde de politie aan de Houtmarkt op het gebruik van fietsverlichting. 22 fietsers hadden hun zaakjes niet voor elkaar en moesten te voet verder, nadat zij een bekeuring hadden gekregen.

Politie houdt man aan na aantreffen hennepafval in auto

ZEVENBERGEN: Bij een controle aan de Hazeldonkse Zandweg heeft de politie donderdagavond een 32-jarige inwoner van Ridderkerk aangehouden. Rond 22:10 uur controleerden agenten het voertuig van de man. In zijn kofferbak werden enkele vuilniszakken aangetroffen die gevuld waren met hennepresten. Naast de resten van de weedteelt werd ook een verboden busje traangas gevonden. De man verklaarde dat hij zijn thuiskwekerij had opgeruimd en zich van de resten wilde ontdoen. Nadat de politie in Ridderkerk zijn verhaal thuis gecontroleerd had is hij in de loop van vrijdag na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na huiselijk geweld

BAARLE-NASSAU: Vrijdagmiddag heeft de politie in zijn woning in BaarleNassau een 39-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 33-jarige echtgenote. Donderdagavond werd de vrouw door haar man mishandeld, waarna zij bij buren om hulp ging. De gewaarschuwde politie ontfermde zich over de vrouw en bracht haar elders onder. Vrijdagmiddag werd haar man aangehouden en ingesloten.

Beschonken bestuurder aangehouden

BREDA: Aan de Markkade heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 39-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd rond 02:30 uur betrapt achter het stuur van zijn auto terwijl hij onder invloed bleek te zijn van alcohol. Op het bureau blies de Bredanaar een waarde van 610 ug/l, terwijl maximum 220 ug/l is toegestaan. Na verhoor is hij heengezonden met achterlating van zijn rijbewijs. Het roze document is vandaag opgestuurd naar het openbaar ministerie.

Gewonde na aanrijding tussen twee fietsers

STRIJBEEK: Aan de Strijbeekseweg is vrijdagmorgen een 50-jarige inwoner van Meerle gewond geraakt bij een aanrijding met een fietser. De man stond naast zijn fiets op het fietspad richting Ulvenhout, toen een 18-jarige inwoner van Strijbeek hem naderde. De Strijbekenaar had vanwege een capuchon op zijn hoofd de man niet zien staan en reed hem aan. De man uit Meerle kwam hierdoor ongelukkig ten al en brak zijn heup. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie slingert jongens op de bon

BREDA: Een 21-jarige man ging rond 04:15 uur op de bon toen hij zonder doel een trappende beweging maakte naar een winkeletalage aan de Boschstraat. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Rond 07:15 uur verdween een 20-jarige inwoner aan de Karnemelkstraat in het bonnenboekje van een agent. De man zat een joint te roken en had nog een kleine hoeveelheid hennep in zijn bezit. De drugs zijn in beslag genomen.

Diefstal auto

BREDA: Aan de Cannaertserf is in de nacht van donderdag op vrijdag een zwart kleurige Alfa Romeo type 146 gestolen. De politie heeft het voertuig internationaal gesignaleerd. Het kenteken van de auto is SG-HS-61.

Politie onderzoekt melding over man die contact zoekt met jongen

ETTEN-LEUR: De politie van Etten-Leur heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een telefonische melding die zij heeft binnenkregen over een man die een jongen had gevraagd met hem mee te gaan. Het 7-jarig jongentje was maandagmiddag rond 17:30 uur op zijn fiets aan het spelen in de omgeving van de Hobodreef . Nabij het voetvalveld stond plotseling een hem onbekende man voor zijn neus die geld aanbood wanneer hij met hem mee zou lopen. Tijdens het ingestelde onderzoek is de identiteit van de man niet vast komen te staan. Het gaat om een goedverzorgde man van ca. 20 jaar oud, lengte ca. 1,70 meter lang met donker kleurig platgekamd haar met mogelijk een kuif naar voren. De man droeg tijdens het voorval een klein model brilmontuur met vierkante glazen, zwart van kleur en een donkerblauwe jack met horizontaal een woord of balk op de rug. Net nadat de man de jongen aansprak kwam een moeder van een vriendje hem tegen, waarna de nog onbekende man hard wegrende. Mensen die informatie hebben over de identiteit van de man of getuigen waren van het voorval worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Auteur: Henk Snepvangers