Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Hoogeveen, 17-02-2006

Schade en proces-verbaal door losgeraakt wiel
BOVENSMILDE De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 26 jr. inwoner van Hoogersmilde. De man reed vrijdagmorgen met zijn bestelbus over de Hoofdweg in Bovensmilde. Ploseling ging het linkervoorwiel een eigen weg zoeken. Het mogelijk door niet goed aangedraaide moeren losgeraakte wiel botste tegen de voorkant van een tegemoetkomende autobus, bestuurd door een 48 jr. inwoner van Waskemeer. De man uit Hoogersmilde kon zijn bestelbus op een veilige manier tot stilstand brengen. De autobus had flinke schade. Niemand raakte gewond. De politie maakt tegen de bestuurder van de bestelbus proces-verbaal op.

Bromfietster gewond
SMILDE Bij een aanrijding op de T-kruising van de Rijksweg met de Wittewijk in Smilde raakte vrijdagmorgen een 16 jr. bromfietster uit Hoogersmilde gewond. Het meisje reed over het fietspad. Een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 24 jr. man uit Appelscha, sloeg op de kruising rechtsaf en verleende daarbij geen voorrang aan de bromfiets. Het meisje is met diverse botbreuken per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Gestolen auto aangetroffen voor supermarkt
BORGER In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een supermarkt aan de Buinerstraat in Borger. Enkele ruiten zijn ingeslagen. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag voor de winkel een bestelbus met draaiende motor en geopend portier staan. De gewaarschuwde politie was snel ter plaatse maar van de dader(s) was geen spoor meer te bekennen. De bestelbus bleek waarschijnlijke enkele uren daarvoor, ook in Borger te zijn gestolen. Voor zover bekend wordt er uit de winkel niets vermist. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-114411)

Dure boodschappen
EMMEN Een echtpaar van 36 en 40 jr. uit Emmen is vrijdagmorgen aangehouden voor winkeldiefstal. Het stel stal in een supermarkt aan de Alerderbrink een pak luiers van nog geen 10,-. Ze werden door winkelpersoneel aangehouden. Op het politiebureau kregen ze samen een boete van 320,-.

Aangehouden na inrijden op ex-vrouw
HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagmorgen op de Julianastraat in Hoogeveen een 41 jr. inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van het opzettelijk met zijn auto aanrijden van zijn ex-vrouw. Dit gebeurde kort voor de aanhouding op de Julianastraat. Daarbij raakte de 43 jr. vrouw uit Hoogeveen gewond. Nadat hij de vrouw had aangereden reed de man zonder te stoppen verder en botste daarbij achter op een voor hem rijdende fietser. De 77 jr. fietser raakte ook gewond. Beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Zijn auto is in beslag genomen. (06-114536)

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592 45 2475 of 06 - 51 55 7950.