Ingezonden persbericht


Persbericht

Stichting Flevoland Airshow betreurt beslissing Luchthaven Lelystad Airshow Lelystad 2006 geannuleerd

Lelystad, 17 februari 2006 - Het bestuur van de Stichting Flevoland Airshow heeft tot zijn grote spijt moeten besluiten dit jaar geen airshow te organiseren op de Luchthaven Lelystad. De reden is dat de directie van de Luchthaven Lelystad geen ruimte zegt te kunnen inruimen voor een Airshow in het vroege najaar.

Het bestuur van de stichting Flevoland Airshow betreurt het zeer dat de Airshow Lelystad wederom geen doorgang kan vinden. Na een serie spectaculaire en veel belangstelling trekkende airshows in de jaren tachtig en negentig, werden er na een pauze van enkele jaren in 2002 en 2004 opnieuw airshows op de Luchthaven Lelystad georganiseerd die door vele tienduizenden belangstellenden werden bezocht. De Airshows Lelystad 2002 en 2004 profileerden zich door de optredens van een groot aantal historische vliegtuigen en beide keren een indrukwekkend internationaal stuntteam. Met name de historische straaljagers uit de jaren veertig en vijftig en de aanwezigheid van unieke grote klassieke 'airliners' baarden daarbij opzien. Bij deze historische passagiersvliegtuigen waren onder andere de DC-2 'Uiver' en de viermotorige Constellation van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome te zien, alsmede historische vliegende Dakota's en een driemotorige Junkers JU-52, beiden uit de dertiger jaren.

De Luchthaven Lelystad kan geen plaats voor een airshow inruimen, omdat zij dit jaar haar ambities met betrekking tot de uitbreidingsplannen van de luchthaven aan het publiek voorleggen. In de tweede helft van dit jaar zal de luchthaven daartoe een luchtvaartdag organiseren. Deze luchtvaartdag staat in het teken van de promotie van de luchthaven. De Airshow is met name bedoeld voor de promotie van de luchtvaart. Deze belangen konden niet tot elkaar in overeenstemming gebracht worden waardoor de stichting Flevoland Airshow gedwongen werd de Airshow dit jaar te annuleren. De Stichting Flevoland Airshow hoopt in de toekomst weer de gelegenheid te krijgen om voor grote groepen geĂŻnteresseerden een promotioneel luchtvaartspektakel op de Luchthaven Lelystad te organiseren.

Noot voor de pers,