Gemeente Voorschoten

Persberichten - Wethouder Horlings neemt handtekeningen tegen N11-west in ontvangst
Uitgebracht op: vrijdag 17 februari 2006

De voorbereidingen zijn begonnen voor een planstudie en een milieu-effectrapportage (MER) naar de toekomstige Rijnlandroute, de verbindingsweg tussen de A4 en de A44. Dankzij een initiatief van de gemeente Voorschoten neemt de Provincie Zuid-Holland ook het zogenaamde Korte Vliet-tracé mee in haar plannen. Op maandag 20 februari aanstaande neemt wethouder Horlings van onder andere Verkeer en Vervoer handtekeningen in ontvangst die de lokale politieke partij SP onder Voorschotenaren heeft verzameld. De ondertekenaars protesteren tegen de mogelijkheid dat de toekomstige Rijnlandroute via het tracé van de N11-west dwars door Voorschoten komt te lopen. De overhandiging vindt om 16.00 uur plaats op het gemeentehuis in Voorschoten.

De Rijnlandroute is al lange tijd een belangrijk onderwerp van discussie onder de inwoners van Voorschoten. Belangrijke voortgang is geboekt toen de Provincie Zuid-Holland dankzij de inzet van het college van Burgemeester en wethouders het Korte Vliet-tracé vorig jaar als serieus voorstel overnam. De gemeente blijft zich voor deze variant inzetten. Binnen enkele weken zal Voorschoten haar voorkeur voor het Korte Vliet-tracé onder de aandacht van de inwoners en andere betrokkenen brengen.

Voor de Rijnlandroute neemt de provincie twee tracés in studie: de N11-west door Voorschoten en het Korte Vliet-tracé. Het Korte Vliet-tracé is een mogelijke route om de Rijnlandroute over onbebouwd gebied te laten lopen, in een tunnel onder en langs de Korte Vliet. Uit onderzoek, dat de gemeente Voorschoten heeft laten uitvoeren, blijkt dit tracé haalbaar en betaalbaar. Met de actie ondersteunt de SP de inzet van de gemeente Voorschoten voor het Korte Vliet-tracé.

De verwachting is dat de provincie in 2008 haar voorkeur voor een van beide heeft bepaald. De nieuwe weg zal niet eerder dan in 2014 zijn gerealiseerd.


- einde bericht -