Time : 2:43:47 PM
Date : Friday, February 17, 2006
Sender Name: George Forrest International

formele ontkenning van forrest group

Waver, 17.02.2006

Met de grootste verbijstering heeft Forrest Group kennis genomen van het bericht in La Libre Belgique, volgens welk Entreprise générale Malta Forrest (EGMF) door het Kongolese ministerie voor de mijnbouw zou zijn aangezegd om aan te geven hoeveel germanium het uitvoert.

Die informatie is onjuist en er werd nooit een "aanzegging" gedaan, niet aan EGMF en ook niet aan een van de ondernemingen van Forrest Group.

Het vervolg van het bericht waarin wordt gemeld dat EGMF germanium zou recupereren in zijn STL-fabrieken (Société du traitement du Terril de Lubumbashi), is evenmin correct.

Forrest Group betreurt het ten zeerste dat een krant als La Libre Belgique onjuiste informatie publiceert zonder zich de moeite te hebben getroost om contact op te nemen met Forrest Group en die informatie na te trekken.

STL, een vennootschap naar Kongolees recht, is voor 97% in handen van de vennootschap GTL (Groupement pour le traitement du Terril de Lubumbashi), die op haar beurt voor 55% in het bezit is van de vennootschap OM Group (een Amerikaanse vennootschap die op de beurs van New York genoteerd staat), voor 25% van Forrest Group en voor 20% van de staatsonderneming Gécamines.

Forrest Group heeft al herhaaldelijk een mededeling gedaan betreffende de, onjuiste, beweringen, die opnieuw in het bericht van La Libre Belgique worden vermeld.

Hoewel Forrest Group vennoot is in GTL-STL, is het in geen geval betrokken bij de verdeling van inkomsten die afkomstig zijn van de recuperatie van germaniumoxiden. Sinds 15 november 2002 hebben OM Group, Forrest Group en Gécamines een gemeenschappelijk communiqué ondertekend waarin dat opnieuw wordt bevestigd en waarin erop wordt gewezen dat:

"Hoewel GGF partner is bij de afvalverwerking in STl-GTL, het in geen geval betrokken is bij de verdeling van inkomsten die worden behaald uit de productie van germanium."

Ter informatie: de verkoop van afval door Gécamines aan GTL-STL heeft het bijna 65 miljoen USD opgeleverd, waarvan alleen al 10,5 miljoen USD voor het jaar 2005. Bovendien recupereert Gécamines kosteloos zinkoxiden die afkomstig zijn van de verwerking in Lubumbashi, nl., sinds het begin van de exploitatie, bijna 47.000 ton zinkoxiden, met een marktwaarde van om en bij 15 miljoen USD.

Forrest Group wil met dit communiqué een einde maken aan verzonnen en boze geruchten.

Contactpersoon:
GEORGE FORREST INTERNATIONAL
Pascale De Maesschalck
Tel. 010 23 96 80
Fax 010 23 96 89
E-mail: gfi@forrestgroup.com