Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 10 februari 2006

TLN: FNV rapport onverantwoord

TLN heeft met verbazing kennis genomen van het FNV rapport dat vandaag naar buiten is gebracht. Juist op het moment dat hierover bikkelharde afspraken zijn gemaakt door sociale partners in het kader van het recente CAO-akkoord. Het is een kwalijke zaak dat in het rapport veelvuldig ontduiking wordt gesuggereerd zonder dat hiervoor behoorlijke bewijslast wordt aangedragen. Bovendien is het onfatsoenlijk dat de FNV de bedrijven niet de mogelijkheid heeft gegeven zich te verweren, waarbij TLN zich graag actief had opgesteld.

Sinds de uitbreiding in mei 2004 hebben we te maken met een nieuwe economische realiteit waarbij rake klappen in de transportsector vallen. Een scherpe concurrentie binnen de EU. Werkgevers en werknemers hebben een gemeenschappelijk belang om hier samen een oplossing voor te vinden. Sociale partners, ondersteund door het ministerie van Verkeer en Waterstaat, starten binnenkort een breed onderzoek naar de impact van de EU-uitbreiding op de sector. Het FNV-rapport is daarom contraproductief en enkel naamsbeschadigend voor de sector.

TLN staat voor een constructieve samenwerking met de sociale partners. Dat betekent dat er met ingang van 1 januari 2006 een instituut is waar werkgevers en werknemers gezamenlijk meldingen van illegale concurrentie gaan bespreken.

Bel voor meer informatie naar de afdeling Communicatie, Esther Vorenkamp, 079-3636115