Gemeente Vlist


COMMUNICATIE & VOORLICHTING
Dorpsplein 8, 2821 AS Stolwijk
0182 ­ 348410 (telefoon) / 0182 ­ 341325 (fax)
www.gemvlist.nl (website) / m.vd.hoeven@gem-vlist.nl (e-mail)

Persbericht 14 februari 2006

Wethouder Noorlander ondertekent exploitatieovereenkomst Bergvliet

Op vrijdag 17 februari 2006 ondertekent wethouder Noorlander, namens het college van b&w van Vlist, een exploitatieovereenkomst die voorziet in de bouw van 79 woningen in Bergvliet 4e fase in Haastrecht. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van het gemeentebestuur in vervulling.

De overeenkomst wordt mede ondertekend door Bouwcombinatie Moordrecht en aannemer Van Erk BV uit Bergambacht. Zij gaan in Bergvliet negen vrijstaande woningen, twintig twee-onder-één-kap woningen, twaalf hoekwoningen en achttien rijtjeswoningen bouwen. Ook worden er twintig huurappartementen gerealiseerd. Hierover vindt nog nader overleg plaats met woningbouwvereniging Haastrecht-Vlist.

Na ondertekening van de exploitatieovereenkomst zal de gemeente het bestemmingsplan in procedure brengen. Op basis van deze procedure kan de bouwvergunning voor de te bouwen woningen worden verleend.

Bij aanvang van de huidige raadsperiode in 2002 mocht de gemeente van de provincie Zuid-Holland niet bouwen in zowel Bergvliet (Haastrecht) als in Bovenkerk (Stolwijk). De gemeente moest een keuze maken. Het college van b&w was het hiermee niet eens. In 2003 kreeg het college het na overleg met de provincie voor elkaar dat de gestelde eis van tafel ging. Dit maakte de weg vrij voor woningbouw op beide locaties.


------------------------------------------------------- einde bericht -------------------------------------------------------
Noot voor de redactie,