Ackermans & van Haaren


Groep Delen neemt beursvennootschap Rampelbergs & Cie over

De aandeelhouders van de beursvennootschap Rampelbergs & Cie en de groep Delen zijn tot een akkoord gekomen over de verkoop van de vennootschap Rampelbergs aan de groep Delen.

De beursvennootschap Rampelbergs & Cie werd gesticht in 1928 door Jean Ramplebergs en heeft sindsdien een positieve evolutie gekend, die nog versterkt werd onder de leiding van de overleden heer Etienne Rampelbergs, en nadien onder de directie van zijn echtgenote Mevrouw Marleen Drees en de broers Jérôme en Thibaut Dawans.

Zo werd een mooi cliënteel banque privée opgebouwd. Ramplebergs & Cie wordt professioneel geleid en is financiëel gezond.

Zowel de klantenaanpak als de beheersfilosofie van beide huizen zijn erg vergelijkbaar. Rampelbergs & Cie werkt reeds sinds 2004 nauw samen met Bank Delen aan wie zij haar beursorders Euronext heeft toevertrouwd, alsook de effectendepositoâs. De keuze van de beursvennootschap om zich aan te sluiten bij groep Delen is dus een natuurlijke en logische keuze. De groep Delen biedt uitstekende perspectieven aan het huidige en toekomstige cliënteel en aan de medewerkers.

Voor Groep Delen betekent de overname van Rampelbergs & Cie een kwalitatieve versterking van zijn zetel te Brussel. Na de aankoop bedragen de klantentegoeden bij Bank Delen meer dan 9,5 miljard Euro.

Met het oog op efficiëntie en teneinde de klanten een optimale dienstverlening te geven, hebben de partijen voorzien om in de nabije toekomst een informatica-migratie en een verhuis van de vennootschap Ramplebergs & Cie te organiseren naar de zetel van Bank Delen te Brussel, Tervurenlaan nr 72.

Het enthousiasme van de ploegen van beide huizen met betrekking tot deze transactie is de beste garantie voor een geslaagde toekomst.

Antwerpen, 17 februari 2006