Gemeente Den Haag

Gemeenteraadsverkiezingen Den Haag 2006

Om de Haagse jongeren op 7 maart naar de stembus te krijgen organiseert de gemeente Den Haag volgende week twee actiemiddagen op de Haagse Hogeschool en Hogeschool InHolland. Met het airbrushen van campagne T-shirts en een optreden van een mimespeler wil de gemeente de studenten wijzen op het belang van de gemeenteraadsverkiezingen.

De ludieke actie start op woensdag 22 februari om 12.00 uur op de Haagse Hogeschool. Een mimespeler roept de aanwezigen op om 'stil te staan' bij de komende verkiezingen. Kunstenaars van Urban Arts 'customizen' campagne T-shirts met de tekst 'Stem dinsdag 7 maart. Jouw stem voor jouw Den Haag'. Studenten geven zelf aan wat ze naast de campagneslogan op het T-shirt willen hebben. In korte tijd toveren de artiesten de T-shirts om tot unieke kunstwerken.

De activiteiten op de hogescholen maken deel uit van een reeks speciaal op jongeren gerichte acties in de opkomstbevorderende campagne 'Jouw stem voor jouw Den Haag'. In aanloop naar de verkiezingen worden de jonge Hagenaars opgeroepen te gaan stemmen door 'visuals' (geprojecteerde beelden) in clubs en discotheken en door DJ's, artiesten en barpersoneel in T-shirts met de tekst 'Den Haag mijn stad'.

Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen is te vinden op www.stemvoorjouwdenhaag.nl

Op woensdag 22 februari is Urban Arts samen met een mimespeler van 12.00 tot 15.00 uur te vinden op de Haagse Hogeschool. Donderdag 23 februari is het team van 12.00 tot 15.00 uur aanwezig op Hogeschool InHolland.