Gemeente Den Haag

Schrijfwedstrijd 'Pennen voor vrede'

Honderdvijftig Haagse scholieren brengen woensdag 22 februari 2006 een bezoek aan het Vredespaleis. Wethouder van onderwijs Pierre Heijnen ontvangt ze daar. Het zijn de eerste 150 kandidaten die zich hebben aangemeld voor de schrijfwedstrijd 'Pennen voor recht en vrede'. Zij laten zich in het Vredespaleis inspireren tot een eigen verhaal rondom het thema recht en vrede. De scholieren streven ernaar één van de winnaars te zijn die tijdens het Haganum festival een boek en een geldprijs in ontvangst mogen nemen.

Den Haag, internationale stad voor recht en vrede, heeft de wedstrijd uitgeschreven om jongeren te laten nadenken over vrede en recht. Veel leerlingen van groep 8 van de basisschool en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs hebben zich aangemeld voor de wedstrijd. Zij bedenken een rap, een gedicht of een verhaal over recht en vrede in Den Haag. Een jury beoordeelt de inzendingen op overtuigingskracht en opbouw.

De meest getalenteerde jonge schrijvers nemen hun prijs op 8 april aanstaande tijdens het Haganum festival in het Vredespaleis in ontvangst uit handen van de Nederlandse rechter van het Joegoslavië tribunaal, Fons Orie. Een voor de hand liggend moment, want het Haganum festival presenteert de kracht van het woord, onder de vlag van recht en vrede, en biedt volop ruimte aan professionele woordkunstenaars én jong talent.

Meer informatie over de schrijfwedstrijd vindt u op www.pennenvoorrechtenvrede.nl
Meer informatie over het Haganum festival vindt u via www.doenevenementen.nl/haganum.nl