Gemeente Woerden

18 januari 2006

Vrijwilligers in het zonnetje

Vrijdagmiddag 17 februari organiseert de gemeenteraad van Woerden een dag om vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

De gemeenteraad van Woerden is er van overtuigd dat het vrijwilligerswerk de kurk is waarop tal van plaatselijke verenigingen en stichtingen drijven. Naast de vrijwilligers van de verenigingen en stichtingen is de bijeenkomst ook bedoeld voor mantelzorgers. Mantelzorg is ondenkbaar als er geen sprake is van vrijwillige inzet van familie, buren, vrienden en kennissen.

Het organisatiecomité heeft besloten om de helden die de verenigingen en stichtingen draaiend houden, eens in het zonnetje te zetten. Op vrijdag 17 februari organiseert zij in de Koepel van het Stadhuis een happening met muziek, cabaret, een hapje en een drankje. De vrijwilligersdag wordt om 15.00 uur geopend door wethouder Johan Strik. Burgemeester Hans Schmidt sluit de happening rond 17.30 uur af. Het organisatiecomité wordt gevormd vanuit de gemeenteraad, met de leden Nel Jorna, Annemiek Pie, Loes Ypma en Wim van Geelen.

Raadsleden en wethouders vervullen op vrijwillige basis de rol van gastvro uw /gastheer. Scholieren van het Minkema College, het Kalsbeek College en de Praktijkschool verzorgen de hapjes en ondersteunen de raadsleden in de bediening.

Helaas is er beperkte ruimte waardoor er geen plaats is voor alle vrijwilligers. Het organiserende comité heeft bedacht dat de besturen van de verenigingen of stichtingen waarbinnen vrijwilligers actief zijn, mogen beslissen wie er komen. Aan de besturen van verenigingen en stichtingen is gevraagd om twee à drie vrijwilligers per vereniging of stichting aan te melden. Vrijwilligers kunnen zelf bij hun bestuur informeren of zij in aanmerking komen om naar de gemeentelijke vrijwilligersbijeenkomst te gaan.

Het organisatiecomité roept mantelzorgers op om zich direct bij het comité te melden voor deze vrijwilligersdag. Dat kan door dit formulier in te vullen. U kunt het formulier ook downloaden en uitprinten en voor 8 februari opsturen naar:

Gemeente Woerden
t.a.v. Raadsgriffie
Antwoordnummer 2136
3440 VB Woerden

Vragen?
Bel of mail Nel Jorna (tel. 413878 of jorna@attglobal.net), Wim van Geelen (tel. 481070 of wimvangeelen@yahoo.co.uk) of de raadsgriffie (tel. 428 619, raadsgriffie@woerden.nl).

Zie ook

- Digitaal aanmeldingsformulier voor mantelzorgers
- Printformulier