Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Frankrijk proeven op Bienvenue en France

Persbericht

Den Haag, 24 januari 2006

Sopexa Nederland, het promotiebureau voor Franse landbouwproducten en levensmiddelen, zal van 17 tot en met 19 februari 2006 proeverijen van Franse wijnen en kookdemonstraties met Franse producten houden tijdens de beurs Bienvenue en France in Amsterdam RAI.

Proeverij Franse wijnen

Bezoekers die meer willen weten over Franse wijnen, kunnen deelnemen aan proeverijen. Sopexa houdt in samenwerking met de erkende vinoloog en wijnimporteur Migchel Dirksen drie wijnproeverijen per dag van ieder één uur. De proeverijen van Franse wijnen uit onder andere Bordeaux, Beaujolais, Elzas, Languedoc, Loire en Rhône, vinden plaats op 17, 18 en 19 februari om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Deelnemers proeven acht wijnen onder begeleiding van de vinoloog. Zij ontvangen een proefboekje met informatie over de geproefde wijnen evenals de verkoopprijzen en verkooppunten (alle wijnen zijn verkrijgbaar in Nederland). Belangstellenden kunnen zich inschrijven op de dag zelf op de beurs. De kosten per workshop bedragen 3 euro per persoon.

Kookdemonstraties Franse producten

Liefhebbers van het goede leven kunnen zich aanmelden voor kookdemonstraties. Sopexa houdt deze demonstaties in samenwerking met Kookschool Keizer Culinair. Franse kwaliteitsproducten zoals kazen, rundvlees, gevogelte, vleeswaren, mosterd, azijn en jam, worden gebruikt in de receptuur die de kok van Keizer Culinair speciaal voor deze beurs heeft ontwikkeld. De kookdemonstraties vinden plaats op 17, 18 en 19 februari om 10.30 uur, 12.30 uur en 14.30 uur. Deelnemers krijgen de recepten mee om ze thuis zelf nog eens te kunnen maken. De kosten voor de kookdemonstraties bedragen evenals als de wijnproeverijen 3 euro per persoon.

Keizer Culinair heeft kookscholen in acht Nederlandse steden waaronder Amsterdam, Arnhem, Bergen, Breukelen, Den Bosch, Haarlem, Rotterdam en Utrecht.

Frankrijk in Amsterdam

Bienvenue en France is dé beurs voor echte levensgenieters en fijnproevers met een voorliefde voor Frankrijk. Dit evenement zal voor de tweede maal in Nederland plaatsvinden. Frankrijk blijft een populaire vakantiebestemming bij de Nederlanders. Het land biedt veel variatie; een diversiteit aan landschappen, een fascinerende cultuur en een rijke keuken. Francofielen die op zoek zijn naar alles wat te maken heeft met het Franse eten en drinken, het land en de taal, maar ook informatie willen over vakanties en wonen in Frankrijk, kunnen terecht op Bienvenue en France in de Amsterdamse RAI.

Toegangskaarten kunnen besteld worden via de website www.bienvenueenfrance.nl of via 020-4802890. De toegangskaarten kosten ¤ 15 per persoon.