Gemeente Heerlen

Winnende klas op kinderzender Jetix
Prijsuitreiking 'Heerlen Schoon'

Op 17 februari om 15.00 uur reikt wethouder L. Damen (cultuur) de 1e en 2e prijs uit van de wedstrijd 'Heerlen Schoon'. Als afsluiting van het gelijknamige scholenproject hebben 14 Heerlense schoolklassen een schilderij gemaakt waarin ze laten zien wat ze van het project geleerd hebben. De twee beste schilderijen worden beloond met een discofeest op 7 maart waarvan kinderzender Jetix televisieopnamen maakt in het kader van de Kids Top Twintig.

Voor de prijsuitreiking zijn de twee klassen die kansmaken op de eerste prijs uitgenodigd. De kanshebbers zijn: groep 6/7 van OBS De Piramide Freinet en groep 5/6 van De Piramide Rennemig. De winnende klas krijgt de eer het discofeest in de eigen school te mogen houden. De nummer twee mag ook een discofeest bijwonen, maar wel op de winnende school. Op 7 maart zal kinderzender Jetix televisieopnamen maken van deze disco voor de Kids Top Twintig. De opnamen zullen binnenkort (waarschijnlijk op zondag 12 en 19 maart om 10.00 uur) worden uitgezonden op Jetix.

De winnende schilderijen zijn uitgekozen door een deskundige jury, bestaande uit wethouder Loek Damen, de directrice van de Stadsgalerij Patricia van der Lugt en de Heerlense kunstenares Romy Finke. Wethouder Damen maakt als voorzitter van de jury op 17 februari de winnaar van de eerste prijs bekend.

"Heerlen Schoon" is een onderwijsproject van Bureau Handhaving van de gemeente Heerlen. Tot 15 februari worden de schilderijen tentoongesteld in het stadhuis van Heerlen. De expositie is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit Europese Urban-middelen.

NOOT VOOR DE PERS:
Uiteraard bent u als vertegenwoordigers van de pers van harte uitgenodigd deze prijsuitreiking bij te wonen. U bent welkom van 15.00-16.00 uur in de hal van het Stadhuis, Raadhuisplein 1 Heerlen.

HEERLEN, 10 februari 2006
Concernstaf Communicatie
F. Pelzers
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------


---- --