Gemeente Rotterdam


---


Nr.53
15 februari 2006

Groeibriljanten presenteren zich tijdens informatiemarkt

Tijdens de Groeibriljantenmarkt op vrijdag 17 februari presenteren vanaf 15.30 uur alle initiatiefnemers de laatste stand van zaken van hun project. Ook ondertekent wethouder Marianne van den Anker samen met de initiatiefnemers van de Groeibriljanten 2 de uitvoeringsovereenkomsten.

In 2004 zijn de eerste elf Groeibriljanten bekroond. Bij de tweede ronde in november 2005 werden zeven kleinere projecten tot Groeibriljant benoemd. De Groeibriljantenmarkt biedt de projecten de gelegenheid te laten zien wat zij tot nu toe hebben gedaan. Tijdens de informatiemarkt zullen de volgende projecten uit de eerste ronde zich presenteren: Volmarijnse Oranjerie, Oude kerk en omgeving in Oud Charlois, Toko Culinair te Schiemond, de Heerlijkheid in Hoogvliet, de Boogjes van de Nieuwe Binnenweg, de African Queens uit de Afrikaanderwijk, Zwamoka in Rotterdam Noord, het Deliplein te Katendrecht, Oud IJsselmonde en de Hoogstraat.

Tweede ronde
De volgende projecten uit de tweede ronde zijn aanwezig om een toelichting te geven: het Stadspodium Grote Kerkplein, het Muziekpark Park 1943 uit Tussendijken, de Zeetoren Hoek van Holland, de Schat van Schoonderloo uit Delfshaven, Arie den Arendplein Pernis, de Mozaïekpoort Le Medi in Bospolder en de Stephanusschool te Schiebroek.

Uitvoeringsovereenkomsten

De gemeente Rotterdam heeft met de Groeibriljanten uit de tweede ronde afspraken gemaakt over uitvoering en financiering van de verschillende projecten. Deze afspraken zijn vastgelegd in uitvoeringsovereenkomsten die tijdens de informatiemarkt worden ondertekend.

Groeibriljanten zijn particuliere initiatieven die met een gemeentelijk zetje in de rug moeten uitgroeien tot mooie projecten met een positieve uitstraling op de wijk. Groeibriljanten zijn een onderdeel van de collegeprioriteit Huisvesting in het collegeakkoord 2002-2006.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam