Pharming Group N.V

PHARMING

PHARMING MAAKT RESULTATEN 2005 BEKEND

Onderneming klaar voor groei vanuit solide financiële positie

Leiden, 17 februari 2006. Biotechnologiebedrijf Pharming Group N.V. ("Pharming" of "de onderneming") (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) maakte vandaag haar financiële resultaten bekend (nog niet geaccordeerd) voor de periode eindigend op 31 december 2005. De onderneming rapporteerde over haar solide financiële positie en over de ontwikkeling van haar productportfolio.

Belangrijke ontwikkelingen
Financieel
Netto kasuitstroom van ¤ 13,2 miljoen ten behoeve van operationele activiteiten in 2005 Netto verlies van ¤ 17,9 miljoen in 2005 (inclusief IFRS 2 gerelateerde kosten, die geen invloed op de kaspositie hebben)
¤ 8,8 miljoen ontvangen voornamelijk door uitoefening van warrants en opties Kaspositie van ¤ 20,3 miljoen (inclusief marketable securities) per 31 december 2005 Ruim ¤ 30 milljoen opgehaald via een strategische overeenkomst met dochters van Paul Royalty Fund II, LP ("Paul Royalty Fund") en van institutionele beleggers in januari 2006 Solide balans met een kaspositie van ruim ¤ 50 miljoen inclusief bovengenoemde transacties Productontwikkeling
Afronding van het rhC1INH dossier voor compassionate use registraties voor de behandeling van erfelijk angio-oedeem (HAE)
Indiening van aanvraag voor weesgeneesmiddelstatus van rhC1INH voor nieuwe indicaties naast HAE
Klinische ontwikkeling van rhC1INH voor HAE uitgebreid naar 25 centra met ruim 150 geregistreerde patienten
Indiening van humaan lactoferrine (hLF) dossier voor registratie als Generally Recognized as Safe (GRAS of Algemeen Beschouwd als Veilig) bij de Food and Drug Administration (FDA) Testen van recombinant humaan fibrinogeen (rhFIB) in een door het Amerikaanse leger gefinancierd project gericht op de ontwikkeling van fibrine bevattend verband Onderzoekssamenwerking met NovaThera Limited ("NovaThera") ten aanzien van productportfolio Onderneming
Overeenkomst voor produktie van rhC1INH met Akzo Nobel's dochter Diosynth B.V. ("Diosynth") Mijlpaalbetaling van Laboratorios del Dr. Esteve, S.A. ("Esteve") voor klinische ontwikkeling van rhC1INH
Overeenkomst met AgResearch voor hLF en Pharming's eiwitproductietechnologie Pharming opgenomen in Euronext Next 150 Index en geselecteerd voor Euronext Amsterdam Midkap Index
"Pharming heeft een grote ommekeer in de biotech succesvol afgerond en wil nu een positieve kasstroom bereiken," zei Dr. Francis J. Pinto, CEO van Pharming. "Met aanvragen van productregistraties, een sterke kaspositie van ruim ¤ 50 million en verdere uitbreiding van de productportfolio, ligt een nieuw groeitijdperk voor ons."

PHARMING
Financieel
De totale kosten in 2005 (inclusief ¤ 2,4 miljoen IFRS 2 gerelateerde kosten, die geen invloed op de kaspositie hebben) waren ¤ 18,9 miljoen tegenover ¤ 15,3 miljoen voor 2004. Dit resulteerde in een netto verlies over 2005 van ¤ 17,9 miljoen ten opzichte van ¤ 14,2 miljoen voor 2004. De netto kasuitstroom voor operationele activiteiten in 2005 bedroeg ¤ 13,2 miljoen in vergelijking met ¤ 10,2 miljoen in 2004. De kosten voor 2005 zijn voornamelijk gemaakt voor klinische studies met rhC1INH in Europa en Noord-Amerika, onderzoek en ontwikkeling op het gebied van de productportfolio en registratieaanvragen van rhC1INH en hLF. Pharming's kaspositie inclusief marketable securities per 31 december 2005 bedroeg ¤ 20,3 miljoen vergeleken met ¤ 25,8 miljoen aan het einde van 2004. De onderneming heeft ¤ 8,8 miljoen opgehaald voornamelijk door uitoefening van warrants en opties in 2005. Het eigen vermogen van de onderneming bedroeg ¤ 28,7 miljoen vergeleken met ¤ 36,2 miljoen aan het einde van 2004. De totale schulden bedroegen ¤ 5,8 miljoen tegenover ¤ 1,6 miljoen op 31 december 2004. De schulden weerspiegelen met name de door de onderneming nog te betalen bedragen aan Diosynth voor de commerciële productie van rhC1INH en aan uitbreiding van de melkproductiefaciliteiten.
In 2006, heeft Pharming ruim ¤ 30 miljoen opgehaald via een strategische overeenkomst met Paul Royalty Fund en door een plaatsing van aandelen bij nieuwe institutionele beleggers. De onderneming heeft nu een solide balans met een kaspositie van ruim ¤ 50 miljoen. Productontwikkeling
Pharming heeft het recombinant humaan C1 remmer dossier voor compassionate use registratie voor de behandeling van HAE afgerond. Verscheidene landen hebben specifieke wetgeving op het gebied van compassionate use om producten op een snelle en efficiënte manier voor patiënten beschikbaar te maken. Deze aanpak zal een snellere beschikbaarheid van rhC1INH mogelijk maken voor HAE patiënten in markten met beperkte behandelingsmogelijkheden. In 2005 heeft de onderneming de klinische ontwikkeling van rhC1INH voor de behandeling van HAE in Europa en Noord-Amerika uitgebreid naar 25 centra en ruim 150 geregistreerde patienten.
Pharming heeft haar humaan lactoferrine dossier voor GRAS registratie ingediend bij de FDA en de FDA bericht dat haar hLF algemeen als veilig kan worden beschouwd voor gebruik als een ingrediënt in voedingsproducten. Pharming's hLF aanvraag voor GRAS registratie is beoordeeld door een onafhankelijke wetenschappelijke commissie van deskundigen. Na zorgvuldige evaluatie van zowel talrijke veiligheidsstudies die met hLF zijn uitgevoerd als gepubliceerde wetenschappelijke gegevens, heeft de commissie geconcludeerd dat hLF veilig is voor het bestemde gebruik Pharming heeft aanvragen voor weesgeneesmiddellenstatus ingediend voor het gebruik van rhC1INH voor andere indicaties naast HAE. De onderneming bereidt studies voor met rhC1INH voor ontstekingsziekten en hart- en vaatziekten. Pharming verwacht in de eerste helft van 2006 meer informatie over deze ontwikkelingen te kunnen verstrekken.
Pharming's recombinant humaan fibrinogeen wordt getest in een onderzoeksproject, gefinancierd door het Amerikaanse leger, dat is gericht op de ontwikkeling van fibrine bevattend verband. Daarnaast is de onderneming in samenwerking met NovaThera gestart met onderzoek naar het combineren van haar eiwitproducten met biomaterialen voor weefselhersteltoepassingen.

PHARMING
Onderneming
In 2005 heeft Pharming een overeenkomst met Diosynth afgesloten voor de commerciële productie van rhC1INH. Onder de samenwerking zijn met succes batches met constante kwaliteit geproduceerd zoals vereist voor commerciële productie. De beschikbaarheid van rhC1INH voor commercieel gebruik heeft Pharming in staat gesteld productregistraties voor compassionate use in Europa te starten. Pharming heeft een mijlpaalbetaling ontvangen van Esteve voor de klinische ontwikkeling van rhC1INH. De onderneming heeft een samenwerking met Esteve op het gebied van marketing en verkoop van rhC1INH in Spanje, Portugal en Griekenland.
Pharming heeft een overeenkomst getekend met AgResearch voor de ontwikkeling en productie van hLF. Daarnaast heeft de onderneming een onderzoekslicentie op haar eiwitproductietechnologie verschaft aan AgResearch. Het Japanse Patent Bureau heeft Pharming een patent voor hLF toegekend, dat zowel de productie en zuivering van het product omvat als het gebruik in voedselsamenstellingen. Pharming en NovaThera hebben een samenwerking gesloten voor onderzoek naar het combineren van NovaThera's biomaterialen met Pharming's recombinante eiwitten. De samenwerking met NovaThera zou een aantal nieuwe medische toepassingen op kunnen opleveren. Pharming behoudt de commerciële rechten, inclusief patenten, die onder de samenwerking worden ontwikkeld. NovaThera zal mijlpaalbetalingen en royalties ontvangen gekoppeld aan de succesvolle ontwikkeling van producten. In 2005 werd Pharming opgenomen in de Next 150 Index van de Euronextbeurs. De Next 150 Index is samengesteld uit de 150 grootste fondsen na die van de Euronext 100 Index en omvat fondsen van de beurzen van Euronext Amsterdam, Brussel, Lissabon en Parijs. Bovendien werd Pharming geselecteerd voor de Amsterdam Midkap Index (AMX). De AMX is samengesteld uit de top 25 van meest verhandelde mid caps op Euronext Amsterdam. De opname van Pharming in de AMX zal per 2 maart 2006 effectief zijn. Toekomstverwachtingen
Pharming streeft ernaar een wereldleider in therapeutische eiwitten op het gebied van immunologie en weefselherstel te worden. Pharming bouwt verder aan een onderneming met een sterke commerciële focus op innovatieve therapieën en medische toepassingen. Het komende jaar zal Pharming een aantal belangrijke ontwikkelingen brengen, met name betreffende de hoofdproducten van de onderneming, rhC1INH en hLF. De afronding van commercialiseringsplannen, registratieaanvragen in Europa en in de VS, en de uitbreiding van de indicaties voor rhC1INH zullen hoofddoelen voor de onderneming zijn.
Daarnaast zal Pharming groei nastreven via licenties voor haar producten en technologie, en via strategische transacties. Deze ontwikkelingen zullen de onderneming dichter bij haar doel brengen om een winstgevend biotechnologiebedrijf te worden.

PHARMING
Pharming Group N.V.
Pharming Group N.V. richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor niet of moeilijk behandelbare ziekten. Pharming heeft producten in ontwikkeling voor potentiële behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - recombinant humaan C1 remmer voor erfelijk angio-oedeem (Fase III) en recombinant humaan lactoferrine voor voedingstoepassing. Pharming's geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: www.pharming.com. Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren. Voor nadere informatie:
Pharming:
Carina Hamaker Sarah MacLeod Samir Singh
Investor Voice Financial Dynamics Pharming Group N.V. T: +31 (0)6 537 49959 T: +44 (0)20 7269 7148 T: +1 908 720 6224 T: +31 (0)71 524 7431 T: +44 (0)7747 602 739 T: +1 800 333 1476

PHARMING
CONSOLIDATED BALANCE SHEET
At December 31, 2005 (after proposed appropriation of net loss) (unaudited) 2005 2004
¤ x 1,000
Intangible assets 3,914 4,296
Property, plant and equipment 4,960 4,167
Financial assets 195 149
Restricted cash - 75
Non-current assets 9,069 8,687
Inventories 3,855 2,476
Other current assets 1,135 855
Restricted cash 237 -
Marketable securities 5,839 4,092
Cash and cash equivalents 14,452 21,706
Current assets 25,518 29,129
Total assets 34,587 37,816
Shareholders'equity 28,739 36,013
Minority interest - 176
Group equity 28,739 36,189
Non-current liabilities 140 160
Trade and other payables 5,659 1,430
Current portion of loans and borrowings 49 37
Current liabilities 5,708 1,467
Total group equity and liabilities 34,587 37,816

PHARMING
CONSOLIDATED INCOME STATEMENT
For the year ended December 31, 2005
(unaudited) 2005 2004
¤ x 1,000
Revenues 405 653
Research and development 8,921 5,471
Operations 5,213 4,960
Selling, general and administrative 2,309 1,480
Depreciation and amortization charges 1,042 817
Foreign currency losses 60 98
Share-based compensation 1,361 2,462
Costs and expenses 18.906 15,288
Loss from operating activities (18,501) (14,635)
Share in loss non-consolidated companies - (106)
Interest income, net 679 533
Loss on disposal of marketable securities (37) -
Net loss (17,859) (14,208)
Share information
Basic and diluted net loss per share (¤) (0.23) (0.24) Weighted average shares outstanding in the period 79,196,440 58,321,147 Number of shares outstanding at December 31, 2005 were 80,351,410

PHARMING
CONSOLIDATED STATEMENT OF CASH FLOW
For the year ended December 31, 2005
(unaudited) 2005 2004
¤ x 1,000
Net loss (17,859) (14,208)
Adjustments to reconcile net loss to net cash flows used in operating activities Non-cash movement of non-current assets
Depreciation and amortization charges 1,042 817
Result of non-consolidated companies - 106
Change in operating assets and liabilities
Increase other current assets (280) (269)
(Increase)/decrease inventories (1,379) 581
Increase trade and other payables 4,229 171
Other items
Share-based compensation 1,361 2,462
Issuance of shares in exchange of services 150 112 Fair value adjustment marketable securities (484) 129 Foreign currency effects 8 (54)
Net cash flows used in operating activities (13,212) (10,153) Purchase of property, plant and equipment (859) (547) Purchase of intangible assets - (710)
Change in restricted cash (162) (75)
Net cash flows used in investing activities (1,021) (1,332) Net proceeds of increase of share capital 8,763 34,493 Repayment of loans and borrowings (37) (38)
Net cash flows from financing activities 8,726 34,455 Net increase/(decrease) cash and marketable securities (5,507) 22,970 Cash and marketable securities at January 1 25,798 2,699 Net increase/(decrease) cash and marketable securities (5,507) 22,970 Cash through acquisition ProBio - 129
Cash and marketable securities at December 31 20,291 25,798