Ingezonden persbericht


persbericht, 17 februari 2006

Gemeentelijk hek belemmert doorgang

Onnodige barrière tussen Heyendaal en Park Brakkenstein

GroenLinks wil dat aan de Zuidrand van Nijmegen de verbinding tussen Heyendaal en Park Brakkenstein snel verbetert. Een route voor wandelaars en fietsers wordt nu geblokkeerd door een roestig hek.

De Radboud Universiteit heeft bij de herinrichting van de campus enige jaren geleden een verbinding aangelegd die aansluit op de padenstructuur van het naastgelegen Park Brakkenstein. Onder meer voor studenten en werknemers van hogeschool en universiteit biedt dit in principe een goede gelegenheid om het uit de 17e eeuw stammende park te bezoeken. Helaas blokkeert een hek echter de aansluiting tussen beide paden. Hierdoor blijft het fraaie park moeilijk bereikbaar.

Als het aan GroenLinks ligt verdwijnt dit 'ijzeren gordijn' snel. De gemeente is eigenaar van Park Brakkenstein én het hek aan de rand daarvan. Hierdoor is het voor de gemeente een kleine moeite om de barrière te slechten. Met een brief is het stadsbestuur inmiddels opgeroepen om actie te ondernemen.

Komende zondag organiseert GroenLinks voor belangstellenden een wandeling door dit gebied. Doel is om kennis te maken met de kwaliteiten van Heyendaal, Park Brakkenstein en Landgoed de Driehuizen.. Tijdens deze wandeling wordt uitleg gegeven over landschap en cultuurhistorie. Aanvang 14.00 uur, verzamelen bij de poort van de oprijlaan naar Chalet Brakkesteyn aan de Driehuizerweg 285 (noordkant D'Almarasweg).

Bijlage: brief aan het college over hekwerk tussen Park Brakkenstein en Landgoed Heyendaal



Ingezonden persbericht