Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 16 februari 2006

Nummer: 4

Succesvolle start van Vathorst Café

AMERSFOORT - Het eerste Vathorst Café is zeer geanimeerd van start gegaan. In het I-centrum Vathorst aan de Duisterweg 6a kwamen woensdag 15 februari zo'n 150 mensen samen om informeel te praten over het wel en wee van Vathorst. Bewoners uit Vathorst en Hooglanderveen, medewerkers en directie van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst, professionals die in de wijk actief zijn en andere Vathorst-belangstellenden gingen geanimeerd met elkaar in gesprek.

De dorpsslager van Hooglanderveen, die de catering tijdens het Vathorst Café verzorgde, kon aan het eind van de avond melden dat er 120 koppen erwtensoep uitgeserveerd waren, bijna evenzoveel roggebroodjes met katenspek en tientallen broodjes kaas en broodjes met worst. Kinderen die met hun ouders meekwamen vermaakten zich prima met het kleuren van kleurplaten.

Tijdens het eerste Vathorst Café reikte directeur van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst, Wim van Veelen, het eerste politiekeurmerk voor de openbare ruimte uit aan wijkwethouder Paul Strengers. Ontwikkelingsbedrijf Vathorst heeft zich in 2001 verplicht zorg te dragen dat de openbare ruimte het politiekeurmerk krijgt. Om dat keurmerk te krijgen moeten het stedenbouwkundig plan, het inrichtingsplan en het verlichtingsplan aan bepaalde eisen voldoen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de keuze en locatie van de straatverlichting, het zicht vanuit de woningen op fiets- en wandelroutes, speellocaties en parkeerplaatsen. Het eerste certificaat dat nu is uitgereikt geldt voor het openbare gebied rondom circa 1500 woningen in deelplan De Velden. Wethouder Strengers complimenteerde het Ontwikkelingsbedrijf met het certificaat en feliciteerde het bedrijf ook met het Vathorst Café. "Dit initiatief juich ik van harte toe. Het is een geweldige manier om met mensen over Vathorst in gesprek te komen en elkaar te ontmoeten."

Behalve dat het Vathorst Café bedoeld is als ontmoetingsplaats is het ook een prima gelegenheid om bepaalde onderwerpen die in de wijk spelen aan de orde te laten komen of te presenteren. Verschillende bezoekers gaven tijdens het eerste café ook aan dat zij bij een volgende gelegenheid daar graag gebruik van willen maken.

Ontwikkelingsbedrijf Vathorst organiseert het Vathorst Café in 2006 vier keer. Het eerstvolgende café is op woensdag 17 mei. Daarna volgen nog twee cafés op woensdag 20 september en woensdag 20 december (telkens de derde woensdag van de maand). Bezoekers zijn steeds welkom tussen 17.30 en 20.00 uur. De consumpties (er wordt ook gedacht aan hapjes voor kinderen) zijn gratis. Voor kinderen die meekomen is er ook het nodige te doen.

Bewoners of professionals die tijdens het Vathorst Café een onderwerp in het I-centrum willen presenteren kunnen daarvoor contact opnemen met Ontwikkelingsbedrijf Vathorst, tel: 033-4511010. In het I-centrum Vathorst aan de Duisterweg 6a en in de Stadsinformatiewinkel in De Observant aan het Stadhuisplein 7 zijn de uitnodigingen met de data van het Vathorst Café verkrijgbaar.