Februari 2006

Peter Langhout Reizen maakt verwachte doorstart Bedrijf overgenomen, directeur Peter Langhout treedt terug Peter Langhout Reizen is overgenomen door het bedrijf Benga en kan daardoor een doorstart maken. Dat heeft de reisorganisatie vrijdag bekend gemaak. Directeur Peter Langhout is afgetreden als directeur van de organisatie, hij blijft adviseur. De overname door Benga werd al enige tijd verwacht. Langhout Reizen werd begin januari uit de SGR gezet.

Nieuwe aanvraag SGR
De reisorganisatie in de nieuwe opzet heeft inmiddels een nieuwe aanvraag ingediend voor het lidmaatschap van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). De stichting, die ervoor zorgt dat consumenten gedekt zijn als een reisbureau zijn verplichtingen niet nakomt, schrapte Peter Langhout begin januari als lid. De onderneming kon de verplichtingen van het fonds niet langer nakomen.

Nieuwe directeur
Peter Langhout treedt af als algemeen directeur van de organisatie. Wel blijft hij als adviseur betrokken bij de onderneming. Paul Hakker is aangetrokken als nieuwe directeur.

Nieuwe positionering
"Met het nieuwe management willen wij Peter Langhout Reizen in de komende periode gaan herpositioneren", zegt Hakker. "De focus zal liggen op sterke uitbreiding van de reisverkopen via internet, een trend die al langere tijd zichtbaar is. Met de nieuwe positionering gaan wij binnen korte tijd voortvarend aan de slag", zo meldt het ANP.

2006-02-17