B EN W BERICHTEN 2006 - 7 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 14 FEBRUARI 2006

Algemene Zaken

1. (14-02 ) Het College heeft kennisgenomen van het verslag van het werkbezoek van wethouder Hulman aan Hongkong en Singapore in verband met de introductie van de OV-Chipkaart, van 16 tot en met 22 november 2005.

2. (14-02) Het College heeft kennisgenomen van het verslag van het werkbezoek van wethouder Hulman aan Genève in verband met het 12e congres van de European Parking Association, van 28 en 29 september 2005.

3. (14-02) Het College gaat akkoord met het voornemen van wethouder Hulman om van 2 tot en met 6 april 2006 een bezoek te brengen aan het Verenigd Koninkrijk in het kader van het Public Private Partnership studieprogramma.

4. (14-02) Het College gaat ermee akkoord dat de Burgerzaal van het stadhuis op 21 maart 2006 beschikbaar wordt gesteld voor de Stichting Model European Parliament Nederland. Van 17 tot en met 21 maart verplaatsen zo'n honderd leerlingen van tien Rotterdamse scholen zich in de rol van Europarlementariër, waarbij zij zich verdiepen in talloze Europese vraagstukken en het schrijven van een resolutie.

5. (14-02) Het College gaat ermee akkoord dat op zondag 9 april 2006 burgemeester mr. Ivo Opstelten gastheer is bij de 26ste Fortis Marathon Rotterdam. De Burgerzaal en diverse locaties op het stadhuis worden beschikbaar gesteld voor het ontvangen van internationale atleten en gasten. Naast de NOS/NOB zal ook de Japanse televisie de marathon verslaan.

6. (14-02) Het College gaat ermee akkoord dat burgemeester mr. Ivo Opstelten deelneemt aan de vergaderingen van het Comité van de Regio's op 15 en 16 februari, 25 en 26 april, 13 en 14 juni, 10 en 11 oktober en 5 en 6 december 2006 in Brussel. Het Comité van de Regio's behartigt de belangen van lokale en regionale overheden binnen Europa op het gebied van vrijheid, veiligheid en recht bij de Europese Unie.

7. (14-2) Het College heeft besloten om op 15 juni van 19.00 uur tot 22.00 uur de Burgerzaal ter beschikking te stellen voor een diner ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Econometrisch Instituut Erasmus Universiteit. Wethouder Onderwijs zal optreden als gastheer.

8. (14-02) Het College stelt de gemeenteraad voor het restantbedrag van E 350.772,- van het budget van Lus di Trafiko te besteden aan de actiepunten die voortvloeien uit de bestuurlijke conferentie van 9 en 10 januari jl. over de Antillianenaanpak.

9. (14-02) Het College heeft de gemeenteraad voorgesteld de motie van CDA-raadslid Erdal over de vertegenwoordiging van schooldirecteuren van allochtone afkomst in het Rotterdams openbaar en bijzonder onderwijs als afgedaan te beschouwen. De schoolbesturen en de gemeente zullen onderzoek doen naar de redenen van de onevenredige vertegenwoordiging van schooldirecteuren van allochtone afkomst. Op basis hiervan worden maatregelen genomen om het aantal schooldirecteuren van allochtone afkomst te vergroten.

Beleid

1. (14-02) Het College heeft besloten de heren C. Geluk en F.G. Gompen met terugwerkende kracht per 1 januari 2006 te benoemen tot bestuurders van de Stichting Rotterdam Festivals.

2. (14-02) Het College heeft de door de Rotterdamse Kunststichting voorgestelde statutenwijziging goedgekeurd. Het betreft hier onder andere de functie van de stichting. In de toekomst is het de werkgeversstichting voor de medewerkers van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur. Tevens heeft het College besloten om mevrouw M.C. Lewis te benoemen tot penningmeester van de stichting.

3. (14-02) Het College heeft besloten een aanvullend krediet van E 1,1 miljoen beschikbaar te stellen voor de bouw van de volautomatische stalling onder het toekomstige Insulindeplein met een capaciteit van 140 plaatsen.

4. (14-02) Het College heeft conform het raadsbesluit over de verdeling van het ISV2-budget van 16 juni 2005 besloten de afbouw van een aantal projecten uit de stadsvernieuwing voor een bedrag van E 4,04 miljoen ten laste te brengen van de ISV2 en voor een bedrag van E 4,92 miljoen ten laste van de vrijval ISV1.

5. (14-02) Het College heeft besloten om de zienswijzen die zijn ingebracht tegen het verzoek om vrijstelling voor een horecavestiging aan de Willemskade 27 ongegrond te verklaren en de procedure voort te zetten.

6. (14-02) Het College heeft besloten de zienswijze tegen de vestiging van het voorkeursrecht op een deel van en nabij Plein 1953 in Pendrecht ongegrond te verklaren.

7. (14-02) Het College stelt de raad voor een voorbereidingsbesluit te nemen voor gronden gelegen aan de Laan op Zuid en de Stieltjesstraat. Na het verlenen van de vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening wordt de bouw van de 'Maastoren' mogelijk.

8. (14/2) Het College heeft de 'Bestuurlijke overeenkomst 2005-2008; Aansluiting lokaal jeugdbeleid en jeugdzorg' tussen de gemeente Rotterdam en Stadsregio Rotterdam vastgesteld. In de overeenkomst worden afspraken gemaakt over aansluiting tussen lokaal preventief jeugdbeleid en zorg op basis van de Wet op de Jeugdzorg. Doel is het verder stroomlijnen van de hulpverleningsketen voor jongeren en hun ouders.

Bestuursdienst Algemeen

1. Het College heeft besloten het onderzoek naar 'Burgerparticipatie in Rotterdam' naar de raad te sturen. Het onderzoek is verricht door het Center for local Democracy van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De raad had immers een motie van de heer Madlener aangenomen die om een dergelijk onderzoek vroeg.

Schriftelijke vragen

(14-02) Het College heeft de beantwoording vastgesteld van:

. De schriftelijke vragen van het raadslid de heer F.J. van der Heijden (CDA) over horecaplannen op het Eendrachtsplein. . De schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.M.M. Kneepkens (Stadspartij) over het openstellen van de trouwzaal voor het hernieuwen van de trouwbeloften. . De schriftelijke vragen van het raadslid de heer T.S.J. Cornelissen (SP) over onverzekerde patiënten in Rotterdam. . De schriftelijke vragen van het raadslid de heer A.R. dos Santos (fractie Dos Santos) met betrekking tot schending van privacy door LOV (Leer en Ontmoetingsproject voor Vrouwen) en/of Woningcorporatie Com. Wonen. . De schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.M.M. Kneepkens (Stadspartij) over "De 4 Gratiën".


---- --