Gemeente Voorschoten

Persberichten - Politie controleert actief op parkeerovertredingen in Voorstraat
Uitgebracht op: donderdag 16 februari 2006

Sinds kort zijn de verschillende verkeersaanduidingen in de Voorstraat weer zichtbaar. Tijdens de opknapbeurt van de historische straat is het aantal verkeersborden beperkt. Daarnaast zijn de afzettingspaaltjes weggehaald. De blauwe zone is zodanig aangegeven dat de ruimte voor de inritten is vrijgehouden. De verkeersregelgeving, zoals deze gold voor de opknapbeurt, blijft onverminderd van kracht. De politie patrouilleert vanaf deze week actief om te controleren of iedereen zich aan de regels houdt.

Van maandag tot en met zaterdag geldt van 08.00 tot 18.00 uur het blauwe-zone-regiem. Alleen daar waar blauwe belijning is aangebracht, mag geparkeerd worden. Buiten de aangegeven tijden mag bovendien niet hinderlijk en gevaarlijk geparkeerd worden. Het politiekorps van Voorschoten controleert zowel overdag als s avonds of iedereen zich aan deze regels houdt en deelt bekeuringen uit aan de parkeerovertreders.

In de zomer van 2005 is de gemeente Voorschoten begonnen met het herinrichten van de Voorstraat/ Treubstraat en omgeving. Het belangrijkste uitgangspunt van de herinrichting is het versterken van het historische karakter en de specifieke sfeer van de Voorstraat. De verkeersaanduidingen zijn dan ook, in overleg met bewoners en ondernemers, gewijzigd op een manier die past binnen de uitstraling van de Voorstraat. Inmiddels is de Voorstraat op nog enkele details na officieel opgeleverd.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Ruimtelijk Beheer, telefoon: (071) 5601 812.


- einde bericht -