Gemeente Tilburg

17-2-2006
Peuterspeelzaal bij basisschool Yore
Cofinanciering gemeente en Openbaar Onderwijs Tilburg

Het college heeft deze week ingestemd met de bouw van een peuterspeelzaal bij de Openbare Basisschool Yore in de wijk Oud Noord.

Wethouder Hugo Backx (Onderwijs): Om de overgang voor peuters naar het basisonderwijs zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we vorig jaar besloten peuterspeelzalen zo veel mogelijk te huisvesten in scholen. Bij Yore is ruimte aanwezig voor het bouwen van een nieuwe peuterspeelzaal. Door aan te sluiten bij de toch al geplande verbouwing, kunnen we een hoop geld besparen. De bouw van deze peuterspeelzaal gaat om die reden zo snel mogelijk van start. De peuterspeelzaal wordt gefinancierd door de gemeente en het schoolbestuur Openbaar Onderwijs Tilburg.

Uitbreiding capaciteit
Basisschool Yore werkt momenteel samen met de nabijgelegen peuterspeelzaal Pinokkio. De nieuwe peuterspeelzaal komt ter vervanging van Pinokkio. Naast een betere aansluiting met het basisonderwijs, wordt hiermee ook de capaciteit uitgebreid. Pinokkio heeft nu ruimte om per ochtend of middag 12 peuters op te vangen, in de nieuwe peuterspeelzaal komt ruimte om 15 peuters per dagdeel op te vangen.

Kosten
De kosten voor de bouw van de nieuwe peuterspeelzaal zijn geraamd op 340.000,-. Wethouder Backx: We besparen 75.000,- door de bouw van de speelzaal mee te nemen met de verbouwing van Yore. Het schoolbestuur draagt 65.000,- bij, de overige 200.000,- betaalt de gemeente. De gemeente wordt eigenaar van het pand en draagt zorg voor onderhoud en verhuur.