Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Naarden, 17 februari 2006

TALPA CAPITAL SLAAT VLEUGELS UIT
NIBC en Talpa lanceren TMT-Fonds

Merchant Bank NIBC verwerft een belang van 25% in investeringsmaatschappij Talpa Capital. Daarmee stelt de vermogensbeheerder van media-ondernemer John de Mol zich voor het eerst open voor extern kapitaal. De onderneming gaat met ingang van 1 maart a.s. verder onder de naam Cyrte Investments - Cyrte staat voor 'vaste waarde' - en zal zich blijven richten op de Telecom-, Media- en Technologie-sector (TMT). Cyrte Investments heeft de intentie om een TMT-Fonds op te richten, dat wereldwijd investeert in zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde bedrijven binnen de TMT-sector. Het fonds wordt uitsluitend opengesteld voor professionele investeerders en heeft een beoogde omvang van Euro 1 à 1,5 miljard.

Vermogensbeheerder Talpa Capital, en eigenaar John de Mol in persoon, zijn blij met de verbreding die de samenwerking met NIBC, het voormalige NIBCapital, in Cyrte betekent. De Mol zegt: "Met Talpa Capital volgen we al een jaar of vijf wereldwijd de ontwikkelingen in de TMT-sector op de voet. Binnen ons team van specialisten is veel kennis en ervaring opgebouwd, waardoor de afgelopen jaren uitstekende financiële resultaten zijn behaald. Op basis van de eigen strategie maakte Talpa Capital op cruciale momenten waardevolle keuzes voor specifieke trends in de bewuste markten. Door onze samenwerking met NIBC en de oprichting van het TMT-Fonds slaan we in feite onze vleugels uit."

"De band tussen Talpa en NIBC binnen Cyrte zal het fonds een stevige basis geven", verwacht Michael Enthoven, voorzitter van de Raad van Bestuur van NIBC. Hij vervolgt: "Door de investment expertise van de verschillende partijen te combineren met het netwerk, de capital raising, fundservices en private equity expertise van NIBC ondersteunt het fonds TMT-ondernemingen effectief in het uitbouwen van hun strategie. Onze achtergrond, gecombineerd met die van John de Mol en zijn mensen, maakt ons daarbij tot een sterk team. Dit initiatief past bovendien volledig in onze strategie om meer credit- en equity-fondsen op te zetten"

NIBC

NIBC is een private Merchant Bank gefocused op het mid-market segment in Noordwest Europa. Het business model van NIBC biedt innovatieve corporate finance, risicomanagement en investment management oplossingen. Cliënten zijn corporates, financiële instellingen, institutionele investeerders en family offices. De bank heeft kantoren in Den Haag, Londen, Brussel, Frankfurt, Greenwich (US), Singapore, en Curaçao en een vertegenwoordiging via een strategische partnership in New York. Meer informatie over NIBC is te vinden op www.nibc.com.

Talpa Capital

Talpa Capital, gevestigd te Naarden, is in 2000 begonnen als beheerder van het privé vermogen van media-ondernemer John de Mol. De onderneming heeft zich ontwikkeld van puur vermogensbeheer tot investeringsbedrijf met expertise in een groot aantal sectoren. De belangrijkste daarvan zijn Media, Entertainment, Telecom en Technologie. De filosofie van Talpa Capital is gebaseerd op de gedachte dat, gedreven door technologische ontwikkelingen, platforms als Computer, Telefoon en Televisie steeds meer naar elkaar toegroeien en zelfs in elkaar opgaan. Deze convergentie leidt tot volledig nieuwe consumententoepassingen en businessmodellen. Talpa Capital speelt met haar investeringsbeleid in op deze ontwikkelingen en zal dat, onder de nieuwe naam Cyrte Investments, blijven doen.



Ingezonden persbericht