Ingezonden persbericht


Persbericht

70% van de internationale organisaties ontevreden over hun mogelijkheden om financiële informatie te analyseren

~ Onderzoek van Cartesis, Microsoft en CFO Research Services: organisaties kunnen besluitvorming slecht ondersteunen met planning, budgettering, forecasting en ad hoc analyses ~

Utrecht/Brussel, 17 februari 2006 - Cartesis, s werelds grootste Business Performance Management (BPM)-softwarespecialist, heeft vandaag de resultaten bekend gemaakt van een onderzoek dat samen met co-sponsor Microsoft werd uitgevoerd. Het uitgebreide CFO Research Services-onderzoek naar performance rapportage en analyse toont aan dat 70% van de multinationals helemaal niet tevreden zijn met hun huidige vermogen om financiële informatie te analyseren.

In het onderzoek werden 164 financiële executives (lezers van CFO Magazine waarvan de helft werkzaam is in organisaties met een jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar) gevraagd naar hun uitdagingen op het vlak van financiële rapportage en analyse. De grootste ontevredenheid bestaat er over hun mogelijkheden op het gebied van planning, budgettering en forecasting. Ook geven ze aan niet voldoende in staat te zijn om ad hoc analyses te doen en goede ondersteuning te bieden bij bedrijfsbeslissingen zoals fusies en overnames, prijszetting, etc. Uit het onderzoek kwam bovendien naar voren dat er een grote kloof bestaat tussen bedrijven die gebruik maken van financiële oplossingen en bedrijven die losse systemen, spread sheets en handmatige processen gebruiken.

Bedrijven die in de afgelopen jaren geïnvesteerd hebben in hun IT-infrastructuur voor financiële rapportage en compliance, beginnen hiervan nu de vruchten te plukken , zegt Sam Knox, Director of Research bij CFO Research Services. Maar 164 financiële professionals bevestigen dat hun zicht op de toekomst van de onderneming nog steeds tekort schiet om besluitvorming doeltreffend te ondersteunen. De oorzaak is enerzijds de schaarste van informatie, die ontstaat door een gebrek aan geld, personeel, tijd en aandacht van het management. Anderzijds veroorzaakt de complexiteit van bestaande systemen en processen een drempel om toekomstgericht en ad hoc te kunnen analyseren.

Dit CFO-onderzoek toont aan dat organisaties zich hebben geconcentreerd op het aanpassen van hun systemen om tegemoet te komen aan de algemene Business Intelligence (BI)-behoeften ten aanzien van rapportage en analyse. Op deze manier wordt er echter geen rekening gehouden met de financiële informatie die nodig is voor modeling, planning, analyse en financiële rapportage , zegt Trevor Walker, Vice President Product Marketing bij Cartesis. Samen met Microsoft bieden wij geïntegreerde business intelligence en performance management toepassingen die beantwoorden aan de informatiebehoeften van iedereen binnen de organisatie; van sales rapportage tot complexe toekomstgerichte financiële analyses en what if -scenario s.

Cartesis is pro-actief bezig met nieuwe standaarden zoals de Microsoft BI-infrastructuur. Daarnaast concentreert de organisatie zich op intelligente BPM-toepassingen die alle processen integreren voor het juiste beheer van financiële en niet-financiële indicatoren uit het verleden, het heden en gericht op de toekomst. Het resultaat is een betere rapportage- en analyseomgeving die speciaal ingericht is voor doeltreffend performance management.

De whitepaper met de resultaten van het CFO-onderzoek is beschikbaar op www.cartesis.com/cfosurveywhitepaper.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CFO Research Services
CFO Research Services is de gesponsorde onderzoekstak van de CFO Publishing Corporation, uitgever van CFO Magazine. CFO Publishing is onderdeel van de Economist Group in het Verenigd Koninkrijk.

CFO Research Services Group richt zich op origineel onderzoek en gedetailleerde analyse. Het team van onderzoeksspecialisten houdt zich bezig met opkomende trends in algemeen en financieel management middels enquêtes en interviews met financiële executives. Meer informatie: http://www.cfo-research.com.

Over Cartesis
Cartesis is de grootste BPM-softwarespecialist die wereldwijd 2000 bedrijven betrouwbare oplossingen biedt om hun financiële en operationele prestaties te sturen. Cartesis voorziet zijn klanten van controle en inzicht die zij momenteel nodig hebben om te kunnen inspelen op de snel veranderende marktomstandigheden. Met de recente overname van INEA Corporation, biedt Cartesis de meest geavanceerde planning- en forecasting-mogelijkheden én information delivery met de beste oplossing voor financiële consolidatie en compliance. Hiermee creëert Cartesis een geïntegreerde benadering van business performance management.

Cartesis is het snelst groeiende software bedrijf in de BPM-wereld. Eén op de vier bedrijven uit de Fortune Global 100 vertrouwt op Cartesis' krachtige technologie die complexe informatie, processen en mensen samenbrengt in één datamodel, dat snel en consistent over meerdere geografische en business segmenten kan worden toegepast. Het hoofdkantoor van Cartesis is gevestigd in Parijs. Verder heeft het bedrijf en heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Norwalk (CT), Tokio en Utrecht. Cartesis heeft ruim 1.300 klanten en een uitgebreid partnernetwerk verspreid over 44 landen wereldwijd. Kijk voor meer informatie op: www.cartesis.nl.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien van LEWIS PR: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met Annemieke van Baal Marketing & Communications Manager Benelux: Tel: +31 (0)6 22 361 017
E-mail: avanbaal@cartesis.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com