Ingezonden persbericht


SnelStart Software
Persinformatie 17-02-2006


---

Faalfactor startende MKB-ondernemers beperken

---

De economie is in 2006 vliegend gestart. Als deze trend zich doorzet groeit het aantal mensen dat voor zichzelf begint ook dit jaar fors. Helaas gaat dit niet altijd goed. In 2005 gingen bijvoorbeeld ruim 70.000 ondernemingen van start. Van de starters overleeft een 30% (EIM) de eerste drie jaar niet. Opvallend is dat circa 92% van de ondernemers die voor de software van SnelStart kiezen de kritische eerste drie jaar wel overleeft.

Incasso-organisaties en (semi)overheidsinstanties signaleren over 2005 méér dan 10.000 faillissementen. (Een stijging ten opzichte van 2004 met bijna 10%). Bouw, zakelijke dienstverlening en detailhandel voeren de boventoon. Het merendeel van de faillissementen heeft ingrijpende gevolgen, zéker onder het huidige faillissementsrecht. De schade kan aantoonbaar beperkt worden.

Faalfactoren
Starters richten zich primair op de zaken waarin ze ervaring hebben - hun eigenlijke vak. Opvallend binnen het MKB is bijvoorbeeld het aantal klusbedrijven en zakelijke dienstverleners in adviessectoren. Tevens neemt het aantal starters vanuit een uitkeringssituatie toe. Vaak is de financiële basis relatief smal. In de startfase komt de algemene en financiële administratie nogal eens op het tweede plan. Met fiscale verplichtingen wordt te weinig rekening gehouden. Financiële discipline ontbreekt. Administratiekantoren en accountants worden veelal (te) te laat ingeschakeld.

Kamers van Koophandel en banken
De praktijk bewijst onomstotelijk dat succesvolle ondernemers investeren in kennis, ervaring en ondersteunende faciliteiten. Met name Kamers van Koophandel en banken benadrukken het belang van goede voorbereiding. Deze instanties wijzen met klem op de noodzaak van verantwoord administreren en financiële discipline. SnelStart voorziet startende en gevestigde MKB-ondernemingen van eenvoudige en betaalbare effectieve software voor boekhouding, facturering en debiteurenbewaking. Dat brengt de financiële administratie op orde en geeft inzicht in de actuele stand van zaken.

Groei
Gisteren is het 25000-ste onderhoudsabonnement op SnelStart software geregistreerd. De trend van een constante groei van SnelStart zet zich hiermee door.

Erkenning
Inmiddels werken ook 1215 administratie- en accountantskantoren met software van de Texelse onderneming. In diverse onafhankelijke testen scoren de software-producten en service hoog op gebruikersvriendelijkheid en kwaliteit. Gebruikers hebben geen boekhoudervaring nodig. SnelStart is ondermeer SRA, ISO 9001 en Microsoft-gecertificeerd.

Bij SnelStart werken momenteel 36 mensen, waarvan 10 op de Helpdesk. Hiermee is de onderneming een van de grotere werkgevers op het eiland Texel. Het economisch belang voor het MKB in Nederland is echter vele malen groter.

Voor meer informatie over de SnelStart Software: www.snelstart.nl


---



Ingezonden persbericht