Ingezonden persbericht


PERSBERICHT KNMV Arnhem, 17 februari 2006

Ludieke actie tegen files in Utrecht van start

Wie in Nederland op tijd ergens aanwezig wil zijn, kan eigenlijk maar voor één vervoermiddel kiezen: de motorfiets! Waar files en problemen in het openbaar vervoer voor vertraging kunnen zorgen, is het met de motor of maxiscooter een kwestie van rustig doorrijden. Files zorgen nooit voor daadwerkelijk stilstaan omdat motorrijders, mits met aangepaste snelheid, meestal rustig tussen de files en stadsdrukte door kunnen rijden. Kort en goed: op een motorfiets bent u altijd op tijd.

Om dit feit extra onder de aandacht van de klemgezette reizigers te brengen is Yamaha Motor Nederland begonnen met een ludieke "I love files"-actie, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Deze keer wordt ook direct zichtbaar gemaakt wat met een "I love campagne" wordt bedoeld.

Door vrijwilligers van de KNMV worden reflecterende veiligheidsvestjes, met achterop de tekst "I love files" aan motorrijders uitgedeeld, waardoor deze slogan dagelijks aan duizenden stilstaande automobilisten getoond zal worden. De passerende motorrijder laat direct zien waar de winst ligt. Door meer mensen te laten kiezen voor een motorfiets hopen Yamaha en de KNMV actief bij te dragen aan het oplossen van het Nederlands verkeersinfarct.

Tijdens de motorbeurs in Utrecht zijn al honderden gratis "I love files" veiligheidsvestjes aan motorrijders uitgedeeld en later dit jaar zullen de vrijwilligers van de KNMV dergelijke hesjes op andere evenementen uitgeven. Op de website www.ilovefiles.nl kan men meer informatie krijgen over deze praktische vorm van vervoer.