Digitale Gemeente Houten

PvdA Houten start actie om wachtlijst huurwoningen terug te dringen

vrijdag 17 februari 2006 - Bron: PvdA - Houten

Op donderdagavond 9 februari jl. tijdens het jongerendebat Woodpolitics in jongerencentrum Chipolata heeft de PvdA Houten haar idee om 250 hoogwaardige woonunits in Houten te plaatsen voor jongeren en starters, kracht bijgezet met een intekenlijst voor geïnteresseerden en sympathisanten.
Op de website kunnen geïnteresseerden voor een woonunit zich aanmelden.

Let wel, de PvdA gaat niet over het toewijzen van woningen, maar met deze lijst kan wel aan andere politieke partijen duidelijk gemaakt worden hoe hoog de woningnood is voor starters in Houten en dat de woonunits voorzien in een dringende behoefte aan betaalbare woonruimte.

Aanleiding voor het PvdA-pleidooi voor meer betaalbare huurwoningen is dat starters en jongeren nu gemiddeld zeven jaar op de wachtlijst moeten staan voor een huurwoning in Houten.

Tijdens het debat in Chipolata zei de 23-jarige PvdA-kandidaat Tim van Pelt er het volgende over:
Jonge Houtenaren, geboren en getogen in Houten, worden nu simpelweg Houten uitgejaagd. Dit kan niet en mag niet. Hier moeten we in Houten iets aan doen. De woonunits zijn een goede start, maar ze moeten wel gezien worden als noodoplossing. Een hoop jongeren zullen hier voorlopig heel erg mee geholpen worden. Tim van Pelt is nummer 9 op de kandidatenlijst van de PvdA en zelf als 23- jarige Houtenaar ook slachtoffer van de veel te lange wachtlijst voor huurwoningen in Houten.

Het pleidooi van de PvdA Houten voor meer betaalbare huurwoningen voor jongeren, maakt onderdeel uit van het jongerenspeerpunt uit het PvdA verkiezingsprogramma. De PvdA vindt dat er in Houten veel meer gedaan moet worden voor jongeren. Immers 1 op de 3 bewoners van Houten is jonger dan 24 jaar. Naast meer betaalbare huurwoningen voor jongeren pleit de PvdA ook voor meer inspraak voor jongeren over de te varen koers in Houten, meer jongerenvoorzieningen en activiteiten en een breed VMBO.

Op de website hebben zich inmiddels al 44 belangstellenden aangemeld voor een hoogwaardige woonunit. De PvdA Houten is ervan overtuigd dat dit aantal de komende weken flink zal toenemen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).