Ingezonden persbericht


(EMBARGO TOT 17 februari, 15.00 uur)

Het tijdschrift SPH verandert in SoziO

SoziO, vakblad voor sociale en pedagogische beroepen. Dat is de nieuwe naam van het tijdschrift SPH dat uitgeverij SWP al elf jaar uitgeeft. Het eerste nummer van SoziO, dat volledig gerestyled, full colour is en aantal gloednieuwe rubrieken kent, wordt vandaag in Utrecht gepresenteerd.

In dit nummer onder meer:

* Drinken en blowen: straffen of begeleiden?
Wat is het beleid van jeugdhulpverleningsinstellingen rond het gebruik van alcohol en drugs? Een actueel en explorerend onderzoek van het Trimbos-instituut.
* De nieuwe beroepenstructuur zorg en welzijn
Onderlegger voor opleidingen en werkveld.

* Negeer ouderen niet langer als human capital Er is behoefte aan een nieuwe kijk op ouder worden, is de stelling van Kees Penninx.
* Voorkom gemankeerde vermaatschappelijking
We moeten kritisch kijken onder welke voorwaarden de met de Wet maatschappelijke ontwikkeling (WMO) beoogde vermaatschappelijking kan slagen, betoogt Evelien Tonkens.
* 'Intuïtie is een slechte raadgever'
Een strenge aanpak van risicojongeren is populair. Maar onderzoek wijst uit dat deze interventies en begeleidingsvormen niet effectief zijn, stelt Peter van der Laan.

Van SPH naar SoziO
SoziO is het volledig vernieuwde tijdschrift SPH dat uitgeverij SWP al elf jaar uitgeeft. Het blad heeft niet alleen een nieuwe naam gekregen: de vormgeving is grondig gerestyled, SoziO verschijnt full colour en het blad kent een aantal gloednieuwe rubrieken. De vernieuwing van het tijdschrift is ingegeven door de veranderingen op de hogescholen ­ waar de benaming social work steeds meer terrein wint ­ en binnen de werkvelden waarin sociale professionals actief zijn. Relevante en actuele vakinformatie voor de sociale professional (in opleiding) op een toegankelijke en aantrekkelijke manier aanbieden. Én met de artikelen een duidelijke verbinding leggen tussen opleiding en werkvelden. Dat zijn twee belangrijke doelstellingen die SWP met de uitgave van SoziO hoopt te bewerkstellingen.

Voor gratis proefnummers en abonnementen: www.swpbook.com