Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AKRON VASTGOED NEDERLAND LANCEERT VASTGOED CV AKRONNED VIII

Amsterdam, 20 FEBRUARI 2006 - Akron Vastgoed Nederland BV is gestart met de plaatsing van Vastgoed CV AkronNed VIII. De fondswaarde bedraagt E 16 mln euro. Een totaal gemiddeld exploitatierendement van ruim 11,0% wordt geprognosticeerd. Het betreft een nieuw, kwalitatief hoogwaardig kantoorgebouw op een zichtlocatie in Groningen met Gasunie Trade & Supply als huurder. Voor een exclusief gezelschap zijn 25 participaties beschikbaar van E 200.000,--.

Het gebouw van ca. 6.400 m2 dateert van 2004 en is aangekocht voor E 14,4 miljoen. Een aantrekkelijke financiering op de hoofdsom leidt tot een verwacht gemiddeld totaal rendement van 13% en een verwachte IRR van 11,3%. Huurder Gasunie Trade & Supply behaalde in 2004 een omzet van bijna 12 miljard en is eigendom van de Nederlandse Staat (50%), Shell (25%) en Esso (25%).

Kwaliteitsaanbieder Akron Vastgoed Nederland acquireert, structureert en beheert duurzame vastgoedbeleggingsfondsen voor de Nederlandse particuliere belegger. Sinds 1995 zijn zeven fondsen ter waarde van ruim E 100 miljoen in de markt geplaatst.. Hoogwaardige gebouwen op uitstekende locaties, solvabele huurders en gunstige financieringsvoorwaarden hebben keer op keer tot uitstekende resultaten geleid. Over de eerste drie, inmiddels beëindigde fondsen, werd een gemiddeld rendement van boven de 15% behaald. De vier nog operationele fondsen haalden allen tot nu toe minimaal de geprognosticeerde rendementen.

Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor Vastgoed CV AkronNed IX. Dit nieuwe fonds zal in de zomer van 2006 worden gelanceerd. Voorts oriënteert Akron Vastgoed Nederland zich momenteel op de Oost-Europese markt. In stabiele landen met groeiende economieën als Polen, Tsjechië en Hongarije worden interessante beleggingsmogelijkheden onderzocht teneinde de Nederlandse belegger Europese spreiding aan te bieden, alsmede een aantrekkelijk rendement.

Akron Vastgoed Nederland is een volle dochter van de Akron Group. Deze pan-Europese vastgoedinvesterings-en asset management onderneming heeft vastgoedbeleggingen in Nederland, Duitsland, Hongarije, Polen en Oostenrijk. De waarde bedraagt inmiddels ruim E 650 mln euro, waarvan E 350 mln euro in Nederland. In 2005 verwierf zij voor haar klanten onder meer het prestigieuze Magna Plaza in Amsterdam.

'Er is grote belangstelling onder de beleggers. De plaatsing verloopt dan ook volgens plan', verklaren de directeuren Jeroen van Valen en Gerben Vreugdenhil. 'Kennelijk is de particuliere belegger goed in staat om een gewogen beslissing te nemen over de aangeboden investeringsmogelijkheden. Akron heeft de reputatie opgebouwd om vastgoed beleggingsproducten aan te bieden die structureel aantrekkelijke rendementen bieden, van begin tot eind', aldus van Valen, 'Vastgoed CV AkronNed VIII geeft slechts een beperkt aantal participaties uit van een relatief hoge waarde. Het fonds leent zich derhalve voor een exclusieve groep beleggers die zelf spreiding aanbrengt in haar portfolio. Een bijkomend voordeel om met een select gezelschap te beleggen is dat eenvoudig en snel aan de formele voorwaarden kan worden voldaan om eventueel de participatie voortijdig te verkopen.' Hiermee anticipeert Akron nu reeds op de voorgenomen wetswijzigingen van volgend jaar. Middels zogenaamde 'luxe bi's' wordt dan naar verwachting de verhandelbaarheid van participaties in vastgoedbeleggingsfondsen vergroot.


* * *



Ingezonden persbericht