Ingezonden persbericht


Persbericht

Video-en audiospots gemeenteraadsverkiezing

In het kader van de opkomstbevorderingscampagne "Wie stemt beslist...ik stem beslist" van het LOM* zijn zestien videoclips en twee audiospots vervaardigd . Deze materialen zijn kostenloos te bestellen en gebruiken door omroepen die in hun uitzendingen aandacht willen besteden aan de gemeenteraadsverkiezingen.

De videoclips duren 30 seconden en bestaan uit testimonials van bekende en onbekende Nederlanders over wat zij belangrijk vinden in hun gemeente en waarom zij gaan stemmen. De testimonials worden gevolgd door de campagneslogan. Een preview is hier te vinden De clips worden aangeboden op een verzamel DVD (voor andere formaten kunt u contact opnemen met de heer G.Massaro@miramedia.nl). De clips zijn geproduceerd door MTNL

De audiospotjes duren 30 seconden. Één is meer op jongeren gericht, de andere op ouderen. Een fragment valt hier te beluisteren. De fragmenten worden geleverd in WAV en MP3 formaat en zijn geproduceerd door Surya media.

Omroepen die gebruik willen maken van deze fragmenten kunnen ze per mail kostenloos bestellen bij het LIZE, Boudewijn Sittrop B.sittrop@lize.nl

"Wie stemt beslist...ik stem beslist" is een campagne van het LOM, ondersteund door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), Mira Media en Twynstra & Gudde. Doel van de campagne is allochtone en autochtone kiezers te informeren over de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart en ze op te roepen gebruik te maken van hun stemrecht. Andere onderdelen van de campagne zijn onder meer een jongerenpromotieteam en een manifestatie op 26 februari in het Atrium te Den Haag. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Vreemdelingenzaken.

*Nederland kent acht samenwerkingsverbanden die sámen werken aan het versterken van de maatschappelijke positie van verschillende etnische minderheidsgroepen: Inspraakorgaan Chinezen (IOC), Inspraakorgaan Turken (IOT), Landelijk Overlegorgaan Welzijn Molukkers (LOWM), Lize, overlegpartner Rijksoverheid Zuideuropese gemeenschappen, erlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN), Surinaams Inspraak Orgaan (SIO), Samenwerkingsverband van Marokkanen en Tunesiers (SMT), VluchtelingenOrganisaties Nederland (VON).


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht