Gemeente Tilburg

Datum
17 februari 2006

College zet in op luchtvaartindustrie

Wijkevoort in beeld als centrum voor niet-lokatiegebonden aerospaceactiviteit

Het Tilburgs college zet sterk in op hoogwaardig technologische luchtvaartindustrie voor de stad. Deze beslissing hangt samen met de landelijke ambitie van het concept ´Maintenance Valley´, het aanjagen van hoogwaardige luchtvaartindustrie door het hele land. Brabant kan hier een grote rol in spelen, mede door de concentratie van luchtmachtactiviteiten op vliegbases in Brabant (Gilze-Rijen, Eindhoven, Woensdrecht, Volkel).

Wethouder Janssen (economie) "De centrale ligging van Tilburg tussen de vier Brabantse bases in combinatie met onderwijsinstellingen, luchtvaart- en logistieke bedrijven en gereedschapsmakerijen geeft ons een bijzondere positie. Tilburg kent al een flinke aanwezigheid van luchtvaartbedrijvigheid. Deze bedrijven houden zich met name bezig met onderhoud en toeleveringen aan de luchtvaartsector."

Het college wil het nut in kaart brengen om het gebied Wijkevoort aan te wijzen als lokatie voor deze hoogwaardige industrie. Janssen: "Dit gebied in de oksel van de A58 ligt vlakbij het vliegveld en is strategisch gepositioneerd door de uitvalswegen. Het heeft daarnaast voldoende afstand van woonzones, maar is nog steeds goed bereikbaar. Als centum van de niet-lokatiegebonden luchtvaartactiviteiten voor Nederland heeft dit gebied dus veel potentie."