Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Bijzondere voorjaarsvakantie in ruimtevaartsfeer:

Kinderen worden 'Aspirant Astronaut' bij Aviodrome Space Camp

Lelystad, 17 februari 2006 - Voor ieder kind is het een droom om naar de ruimte af te reizen. Dit is in de voorjaarsvakantie mogelijk in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad. Tot en met zondag 5 maart kan iedereen daar de Science & Fiction Weken meemaken.

Space Camp

Er is binnen in de Aviodrome een heus Space Camp opgezet. In het Space Camp zijn verschillende activiteiten met opdrachten klaargezet voor de kinderen. Indien de deelnemende kinderen aan alle opdrachten hebben voldaan mogen ze zich 'Aspirant Astronaut' noemen en ontvangen ze een echt certificaat. Dit certificaat is ondertekend door de Nederlandse astronaut André Kuipers! Op alle ruimtevaartvragen kan men antwoord krijgen tijdens de Science & Fiction Weken bij de Aviodrome, die in de Aviodrome worden georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Ruimtevaart Museum.

Activiteiten

In het Space Camp staan computers waarop de bezoekers vanuit de ruimte naar de aarde kunnen kijken. Vanuit de ruimte kan helemaal worden ingezoomd op de woonwijk door een postcode in te voeren. De kinderen krijgen opdrachten om verschillende bezienswaardigheden vanuit de ruimte op te sporen. Ook is er een bijzondere weegschaal aanwezig, waarop de bezoekers kunnen zien hoeveel zij wegen op de aarde, de maan, Mars en Jupiter.

Experimenten

In het Space Camp laten kinderen een lampje branden, een muziekje klinken of een ventilator draaien door een experiment uit te voeren met zonne-energie. Met allerlei leuke experimenten leren de kinderen over licht en zonne-energie. Zo zien ze bijvoorbeeld hoe een energiesysteem zonnestralen opvangt en omzet in groene stroom. Een activiteit die niet vergeten mag worden is een raket maken van een ballon en een rietje en dan maar proberen hem zo ver mogelijk weg te schieten. Om de kinderen het gevoel te geven een echte astronaut te zijn, mogen ze echt een keer in de astronautentrainer. In deze bijna 4 meter hoge trainer krijgen ze het gevoel helemaal gewichtloos te zijn, net als een echte astronaut!

Science Fiction

Meer informatie over het Space Camp in de voorjaarsvakantie van 18 februari tot en met 5 maart en over het luchtvaart-themapark Aviodrome is te vinden op www.aviodrome.nl of is te krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME (0900 - 284 63 76, 25 ct. p. min.) of per e-mail via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl