Gemeente Heerlen

Kids Top Twintig naar Heerlen
Freinet wint Heerlen Schoon

Openbare basisschool De Piramide Freinet heeft vandaag de afsluitende wedstrijd van het project "Heerlen Schoon" gewonnen. Een deskundige jury heeft het schilderij dat groep 6/7 van deze school maakte geselecteerd voor de 1e prijs: een discofeest inclusief televisieopnamen van de Kids Top Twintig op de eigen school. Kinderzender Jetix zendt de opnamen in maart uit.

Groep 5/6 van OBS De Piramide Rennemig heeft de 2e prijs gewonnen. Ook zij mogen in maart de televisieopnamen bijwonen van de Kids Top Twintig op de winnende school. Dit populaire programma wordt elke zondagmorgen om 10 uur uitgezonden op Jetix. De opnamen in de winnende Heerlense school worden op 12 en 19 maart uitgezonden.

De winnaars van de 1e en 2e prijs zijn vanmiddag tijdens een feestelijke prijsuitreiking bekendgemaakt door wethouder Loek Damen (Cultuur). Hij was voorzitter van de jury, die verder bestond uit Patricia van der Lugt (directrice Stadsgalerij Heerlen) en Romy Finke (kunstenares).

2 jonge cabaretiers van Muziek en Theaterwerkplaats "Het Spinazieblik" zorgden voor extra vermaak tijdens de prijsuitreiking. Brugklassers Jelle de Wit en Mitchell Immerzeel heetten de kinderen welkom en speelden een deel van hun cabaretprogramma. De kinderen zelf hebben de "Heerlen Schoon"-rap ten gehore gebracht die ze bij het project geleerd hebben.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit Europese Urban-middelen.

HEERLEN, 17 februari 2006
Concernstaf Communicatie
Francine Pelzers
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------


---- --