Corio, Marcianise - 17 februari 2006 Pagina 1 van 1

P E R S B E R I C H T

Vertraging Campania winkelcentrum in Marcianise, Italië Utrecht, 17 februari 2006

In April 2003 heeft Corio een overeenkomst gesloten met een onderneming van de Barletta Groep, een plaatselijke vastgoedondernemer, betreffende de turnkey-verwerving tegen een vaste prijs van het Campania Winkelcentrum in Marcianise, ongeveer 20 kilometer ten noorden van Napels. Naar nu blijkt, heeft de Barletta Groep potentiële huurders benaderd en contact gelegd met ten minste één investeerder over eventuele toekomstige verwerving. Beide handelingen zijn gedaan zonder de instemming van Corio en lijnrecht in tegenspraak met de wettelijke rechten van Corio. Om de belangen van Corio te beschermen, heeft Corio vorderingen ingediend tegen de Barletta Groep, die op haar beurt vorderingen heeft ingediend tegen Corio. Op grond van uitgebreid juridisch advies is Corio van mening dat haar juridische positie sterk is en de vorderingen van Barletta ongegrond zijn. De Barletta Groep heeft zich niet gehouden aan de overeengekomen tijdsplanning voor de bouw, inclusief benodigde infrastructuur (wegen e.d.), als gevolg waarvan ernstige vertragingen zijn ontstaan in de geplande oplevering, de sluiting van definitieve huurovereenkomsten met huurders en de overdracht van de exploitatie van het centrum aan Corio.
Corio heeft voorschotten betaald op de overeengekomen prijs voor het Campania Winkelcentrum voor een totaalbedrag van ¤ 46,8 miljoen (exclusief eraan gerelateerde rente) per 31 december 2005, waartegenover Corio zekerheden houdt.
Terwijl Corio blijft aandringen op nakoming van de contractuele verplichtingen, zullen de vertragingen in de bouw van het centrum en de daaruit voortvloeiende vertragingen in de verhuur leiden tot verder uitstel voor een op dit moment niet nader te bepalen termijn voor de opening van het winkelcentrum Campania. Dit is een vertaling van het Engelse persbericht; het Engelse persbericht is leidend.

Nadere informatie:
Francine Zijlstra, Investor Relations Manager
Telefoonnummer 030 28 29 302
info@nl.corio-eu.com
www.corio-eu.com