Ingezonden persbericht

Amnesty & U2NL hand in hand voor Control Arms

FEB.'06, 20060206 -- De Nederlandse U2 tribute band U2NL, zal vanaf heden in nauwe samenwerking met Amnesty International de actie Control Arms ondersteunen. Tijdens de optredens van deze in binnen- en buitenland hoog aangeschreven tribute band zal op diverse manieren aandacht gevraagd worden voor deze actie, die als doel heeft het aan banden leggen van de wapenhandel. De actie Control Arms moet als doel hebben het aannemen van een internationaal wapenhandelsverdrag. Het idee voor dit allesomvattende verdrag is afkomstig van diverse winnaars van de Nobelprijs voor de vrede, waaronder Desmond Tutu en Amnesty International.


Voor het tot stand komen van een internationaal wapenhandelsverdrag is de massale steun van mensen over hele de wereld noodzakelijk. Hiertoe is Amnesty International met enkele andere organisaties de zogenaamde Million Faces actie begonnen. De organisaties streven ernaar één miljoen foto's of zelfportretten te verzamelen. Al deze foto's en zelfportretten komen terecht in de zogeheten million faces petition. Deze is de grootste fotopetitie ooit en zal op 25 juni worden aangeboden tijdens de VN-kleine wapenconferentie in New York.

U2NL kan zich in binnen- én buitenland op een steeds groter wordende populariteit verheugen. Waar de band nog geen 2 jaar geleden begon als zomaar een tributeband, zijn ze dit stadium inmiddels ver voorbij en voeren ze hun grote U2 show uit in de hele Benelux, Duitsland en later dit jaar zelfs in Spanje.

17 februari is in Stadskanaal bij Stap-o-theek Fox de aftrap van U2NL's medewerking aan de actie. Een team van Amnesty vrijwilligers zal aanwezig zijn tijdens het concert en gedurende de show zal het publiek gevraagd worden om met de mobiele telefoon een foto van zichzelf te maken en deze via MMS te versturen naar Amnesty International. Deze foto's zullen vervolgens bij de petitie gevoegd worden en zijn te bekijken op de website van deze actie: www.controlarms.org




U2NL // Amnesty International