Ingezonden persbericht


Stichting PANN en COC Midden-Nederland presenteren onderzoeksresultaten homo-emancipatiebeleid

Utrecht, 15 februari 2006

Geachte redactie / relatie,

Stichting PANN en COC Midden-Nederland nodigen u uit voor de perspresentatie van het verrichte onderzoek naar de 'roze standpunten' onder politieke partijen in Hilversum, Amersfoort en Utrecht. Tevens lanceert COC Nederland de nieuwe landelijke roze stemwijzer www.gayvote.nl. Vrijdag 17 februari aanstaande om 15.00 uur vindt de presentatie plaats op de Oudegracht 221 te Utrecht (gebouw COC Midden-Nederland).

Het onderzoek geeft inzicht in de stanpunten van gemeentelijke politieke partijen rond de kernthema's Veiligheid, Onderwijs, Gezondheidszorg en Zichtbaarheid. De onderzoekers willen daarmee hun achterban informeren over het homo-emancipatiebeleid van de partijen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart 2006.

De website www.gayvote.nl is een nieuwe landelijke website waar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen zichzelf kunnen profileren op het gebied van homo- en lesbisch emancipatiebeleid. Deze website is een initiatief van COC Nederland.

Tijdens de perspresentatie zijn politieke partijen aanwezig en lichten hun antwoorden zelf toe. Na de presentatie is er ruimte voor interviews met woordvoerders van de politieke partijen, Stichting PANN en COC Midden-Nederland.

Wilt u bij deze presentatie aanwezig zijn? Dan kunt u zich aanmelden via een bevestigings e-mail of www.pann.nl/persbijeenkomst.

We hopen u te mogen ontvangen op vrijdag 17 februari 2006 om 15.00 uur bij COC Midden-Nederland, Oudegracht 221 te Utrecht.

Met vriendelijke groet,

Maarten Wolters

Voorzitter Stichting PANN

maarten@pann.nl

06-38076138

www.pann.nl

Mieke Manders

Voorzitter COC Midden-Nederland

mjhmanders@wanadoo.nl

06-51377717

www.cocmiddennederland.nl