Oad Reizen

Oad Groep is voornemens Hotelplan Nederland over te nemen | Vrijdag 17 Februari

De Oad Groep, het Nederlandse familiebedrijf dat de op één na grootste reisorganisatie van ons land is, is voornemens Hotelplan Internationale Reisorganisatie in Nederland over te nemen. Op vrijdag 17 februari is een letter of intent getekend die de basis vormt om tot een overname te komen.

Hotelplan Nederland is nu nog een volle dochter van de in Zwitserland gevestigde multinational Hotelplan AG. Over de wijze waarop de overname wordt geëffectueerd doen directievoorzitter Louis Frankenhuis van de Oad Groep en algemeen directeur Roland van Veen van Hotelplan op dit moment geen verdere mededelingen.
De komende maanden zal er meer duidelijkheid komen over de wijze waarop de touroperatoractiviteiten van Hotelplan worden voortgezet. Vast staat wel dat Oad het merk Hotelplan wil voortzetten en dat Roland van Veen als directeur zal aanblijven.

De touroperatordivisie van Hotelplan, die in 2005 een omzet realiseerde van ca. EUR 80 miljoen, had al langer te kampen met tegenvallende resultaten. Oad nam eerder dit jaar al de 34 reisbureaus van Hotelplan over. Na de samenvoeging met Hotelplan bedraagt de omzet van de Oad Groep volgend jaar rond de EUR 900 miljoen. De ondernemingsraden en het personeel van beide organisaties zijn inmiddels geïnformeerd over de plannen.