1e persbericht van vrijdag 17 februari 2006

Eindhoven, 17-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na auto-inbraak

Woensdag werd rond 14.30 uur ingebroken in een auto op de Kosmoslaan. Een getuige zag een zwarte Seat Leon wegrijden met een Duits kenteken. Een auto met dezelfde kenmerken werd donderdag door agenten opgemerkt op de Kruburg. Na controle bleek dat in de auto gestolen goederen lagen. De twee inzittenden, een 37-jarige man uit het Duitse Nettetal en een 35-jarige vrouw uit Eindhoven zijn aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden voor verduistering

Een 34-jarige Eindhovenaar is donderdag rond 20.00 uur bij parkeergarage t Eindje aangehouden. Tegen de man, een bekende van de politie, was aangifte gedaan voor verduistering van een auto. De auto werd teruggevonden in de parkeergarage. De man is ingesloten voor verhoor.

Eindhoven: Verdachten van gestolen bromfiets aangehouden

De politie kreeg donderdag omstreeks 18.40 uur de melding dat drie jongens zich verdacht ophielden bij een scooter in de Verwerstraat Agenten zagen twee jongens op deze scooter rijden op de kruising Veldmaarschalk Montgomerylaan/Michelangelolaan. De jongens negeerden een stopteken van de politie en reden naar de Pisanostraat. Hier reden zij met hoge snelheid over het trottoir. De agenten blokkeerden met hun auto de kruising Pisanostraat/Rodinstraat. De bestuurder van de scooter minderde geen vaart en reed tegen de politieauto. Er waren geen gewonden. De scooter stond geregistreerd als gestolen.

De twee 16-jarige jongens uit Eindhoven zijn aangehouden en ingesloten.

Helmond: Inbraak in bedrijf

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Mierloseweg. Een ruit werd vernield. Uit het bedrijf werd de kassa met een bedrag van enkele honderden euros meegenomen.

Nuenen: Dronken automobiliste moet rijbewijs inleveren

Vrijdag rond 2.00 uur hield de politie op de Parkstraat een 29-jarige vrouw uit Boxtel aan.

De vrouw blies tijdens de ademanalyse ruim 1.6 promille. Haar rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Asten: Kleding weggehaald uit kledingbakken

Op de Kerkstraat zijn donderdagavond rond 21.00 uur vier Polen betrapt bij het wegnemen van kleding uit kledingbakken. De drie mannen in de leeftijd van 23, 24 en 48 jaar en een vrouw van 23 jaar zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Maarheeze: Man negeert stopteken

Een 26-jarige man uit het Belgische Neerpelt is donderdag om 23.20 uur aangehouden op de autosnelweg A2. De man negeerde tijdens een algehele controle een stopteken van de politie. Na een korte achtervolging konden agenten de man aanhouden. De man had gedronken ook gaf hij bij zijn aanhouding een valse naam op. De man is ingesloten.

Valkenswaard: Man aangehouden na ontdekken hennepkwekerij

De politie heeft donderdagavond rond 19.00 uur een 36-jarige Waalrenaar aangehouden in de tuin van een woning aan de Brakenstraat. In een schuur achter de woning werden twee hennepkwekerijen aangetroffen. In deze ruimte stonden 1074 hennepplanten en de nodige apparatuur voor het kweken van planten. Alles is in beslag genomen en vernietigd. Door Essent is de electriciteitsmeter meegenomen voor onderzoek. De man is ingesloten voor verhoor.

Wintelre: Woninginbraak

Vrijdag tussen 1.00 en 4.45 uur is ingebroken in een woning aan de Margrietlaan. Een bovenlicht werd opengebroken. Uit de woning werden een Plasma televisie, een mediabox en een pendule weggenomen.