Gemeente Sittard-Geleen
PERSBERICHT

Samen gaat beter

Ambtenaren Sittard-Geleen maken heuse CD

Sittard-Geleen, 16 februari 2006 - Ambtenaren van de gemeente Sittard-Geleen zijn onlangs de studio ingedoken om een eigen sjtadsleedje op te nemen. Het resultaat is donderdag 16 februari symbolisch aangeboden aan de inwoners. Vóór de bijzondere raadsvergadering, is de CD 'same geit baeter' door de loco-secretaris Bertus Brinkman in het Stadhuis Geleen overhandigd aan burgemeester Jean Bronckers. Eenieder kan de CD downloaden via de website van de gemeente.

Positief

Een aantal ambtenaren van de Gemeente Sittard-Geleen vond het nodig om de gemeentelijke organisatie van een positieve kant te laten zien. Te laten zien dat we er als ambtenaren zijn voor de stad en haar inwoners. Maar ook te laten zien dat het prettig (samen)werken is bij de gemeente. Zo groeide het idee om dit tot uiting te laten komen in een sjtadsleedje met een positieve sfeer en met een hoog meezinggehalte.

Nieuwjaarsbijeenkomst

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeentelijke organisatie in de grote circustent in Sittard was de grote première van de Nederlandse versie van het sjtadsleedje. Snel daarna ontstond het idee om een dialectversie, en een echte CD te maken.

Studio

Een groepje enthousiaste ambtenaren is toen de studio ingedoken met als resultaat het 'sjtadsleedje" Zitterd-Gelaen ...allein Zitterd-Gelaen, dat de ambtenaren van de stad graag als geschenk aanbieden aan de burgers van de stad. 'Wij zijn de vitaminen van de vitale stad!"

De Zitterd-Gelaense versie van 't 'sjtadsleedje" is te downloaden op de site www.sittard-geleen.nl