3 e persbericht van vrijdag 17 februari 2006

Eindhoven, 17-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen overval

Een benzinestation aan de Vredeoord is vrijdagavond overvallen. Rond 20.00 uur kwam een man met een mes de zaak binnen. Hij bedreigde daarmee de aanwezige bediende en eiste geld. Nadat de dader een nog onbekend bedrag kreeg, is hij er te voet vandoor gegaan in de richting van de Groenewoudseweg. Het gaat om een blanke man van ongeveer 1,75 meter lang. Hij droeg een zwarte jas en een zwarte pet. De politie zoekt getuigen van de overval. Zij kunnen zich melden bij de politie in Woensel-Zuid via 0900-8844.

Budel Dorplein: Politie lost reeks vernielingen op

De politie heeft de afgelopen dagen twee jongens (15 en 16 jaar) en een 17-jarig meisje uit Budel Dorplein gehoord en aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze het afgelopen weekeinde een reeks vernielingen hebben gepleegd in hun woonplaats. Ze zouden onder meer brand hebben gesticht in een kledingcontainer aan het Oranjeplein en in een papiercontainer en een conifeer aan de Hoofdstraat. Ook zouden de jongeren graffity hebben aangebracht op onder meer autos, brievenbussen en verkeersborden. Er werden onder meer hakenkruisen en white-power-tekens getekend. Bij de politie zijn in totaal zon 15 meldingen en aangiften binnengekomen. De schade bedraagt enkele duizenden euros. In Budel Dorplein was door de vernielingen de nodige onrust ontstaan. Na onderzoek en met gebruik van getuigenverklaringen kwam de politie uit bij de drie jongeren. Justitie zal zich over een passende straf gaan buigen.

Best: Gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de snelweg A2 ter hoogte van Best in de rijrichting Eindhoven zijn vrijdagmiddag drie mensen gewond geraakt. Hun identiteit is nog onbekend. Ze zaten in een personenauto die rond 16.45 uur van achteren werd geraakt door een bestelauto. Die werd bestuurd door een man van 41 jaar uit De Rips. Door de klap belandde de personenauto tegen de achterkant van een vrachtwagen die vanwege een file bijna stil stond. De drie inzittenden zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Er is nog een traumahelikopter bij het ongeval geweest, maar die hoefde niet in actie te komen. De bestelauto is ook nog tegen een aantal andere personenautos gereden, maar er raakte verder niemand gewond. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Hoogeloon: Bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Vessemseweg heeft de politie vrijdag tussen 14.45 en 18.45 uur 70 overtredingen geconstateerd. Er mag daar 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid is niet bekend. Er werden 728 voertuigen gecontroleerd.