North Sea Jazz Salutes Nairobi

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

North Sea Jazz strijkt neer in de hoofdstad van Kenia. Op zaterdag 18 februari treden onder de noemer North Sea Jazz Salutes Nairobi een aantal belangwekkende Keniaanse acts op: Abbi en Kikwetu, Eric Wainaina, Harry Kimani, Yunasi, Susanna Owiyo, Mapacha Band en Four Winds Jazz Band. De Nederlandse inbreng op deze avond wordt verzorgd door New Cool Collective onder leiding van Benjamin Herman. North Sea Jazz Salutes Nairobi is een initiatief van North Sea Jazz, Mundial Productions en Double 2 in samenwerking met Sarakasi Trust.

Het evenement dient als kick off voor een eventueel North Sea Jazz Festival in Nairobi in 2007. Momenteel wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn om het festival in Kenia te realiseren. Op 18 februari wordt het Afrikaanse publiek alvast in de gelegenheid gesteld kennis te maken met North Sea Jazz, dat in het verleden ook al een vijftal succesvolle edities van het jazzfestival wist neer te zetten in Kaapstad, Zuid- Afrika. Tijdens de komende editie van North Sea Jazz in Rotterdam wordt een podium gecreëerd voor een aantal van bovengenoemde Keniaanse acts.

De Keniaanse musici zijn in Nederland al bekend van optredens op o.a. Festival Mundial in Tilburg en van tours in het clubcircuit. Daarnaast hebben zij in ons land cds geproduceerd op het label Sawa Sawa, een initiatief van Double2 en Mundial Productions. Sarakasi Trust, de partner in Nairobi, is een organisatie die zich ten doel stelt kunst en cultuur in de meest brede zin van het woord te ontwikkelen en te promoten in (Oost) Afrika.

Het optreden van New Cool Collective staat ook in het teken van cultuurontwikkeling. Naast het optreden op North Sea Jazz Salutes Nairobi musiceert de band met Keniaanse artiesten en wordt er een workshop gehouden in een van de grootste sloppenwijken van Nairobi.

North Sea Jazz Salutes Nairobi
18 februari 2006
Moi Sports Complex - Kasarani, Nairobi - Kenia
17.00 tot 22.30 uur
16)