PERSBERICHT - 2006-02-02

Kinderen beleven bijzondere voorjaarsvakantie op de Luchthaven Lelystad

Met de kids op 'Space Camp' bij de Aviodrome

Ieder kind dat alles wil weten over de ruimtevaart, kan dat in de komende voorjaarsvakantie ontdekken in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad. Daar zijn van zaterdag 18 februari tot en met zondag 5 maart de Science & Fiction Weken. Tijdens deze weken is er voor kinderen, maar ook voor volwassenen, van alles te beleven en te ervaren bij de Aviodrome.

Space Camp
Binnen in de Aviodrome is tijdens deze dagen een heus Space Camp ingericht. Op dit Space Camp kun je van alles doen, beleven en te weten komen over de ruimtevaart. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld hun eigen raket bouwen, lanceren en kijken hoever hij komt. En als je wilt weten hoe een raket de lucht ingaat of wat je weegt in de ruimte, dan kun je daar nu achter komen. In de ruimte ben je namelijk veel lichter dan op de aarde.

Weegschalen
Op speciale weegschalen kun je zien hoeveel je weegt op verschillende planeten. Ook kun je zien hoe het komt dat je daar veel lichter bent. Op deze en alle andere ruimtevaartvragen krijg je antwoord tijdens de Science & Fiction Weken bij de Aviodrome, die worden georganiseerd in samenwerking met de stichting Nationaal Ruimtevaart Museum.

Andre Kuipers
Wanneer je alle onderdelen van het Space Camp goed doorloopt weet je alles van de ruimtevaart. Als beloning krijg je een certificaat met daarop de handtekening van Andre Kuipers. Kuipers verbleef in april 2005 elf dagen in de ruimte als ESA-astronaut. Er zijn nog veel meer spannende ruimteavonturen te beleven tijdens deze schoolvakantie. Zo draaien er in het weekend van 18 en 19 februari spannende Science Fiction films in het grootbeeld filmtheater.

Science Fiction films
Meer informatie over het Space Camp in de voorjaarsvakantie van 18 februari tot en met 5 maart, de Science Fiction films op 18 en 19 februari en over het luchtvaart-themapark Aviodrome is te vinden op www.aviodrome.nl of is te krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME (0900 - 284 63 76, 25 ct. p. min.) of per e-mail via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties.