Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Utrecht maakt zich op voor 1e KinderMuseumNacht

Zaterdagavond en -nacht 18 februari

Utrecht heeft een primeur: op zaterdag 18 februari vindt, in samenwerking met zes musea, de eerste KinderMuseumNacht plaats! Duizenden kinderen, tussen de 6 en 12 jaar, mogen na sluitingstijd het museum in. Daar, maar ook op de route tussen de musea, wacht hen een bijzonder programma, van Dokter's Spuck Droomcapsule tot de Muziekfabriek en van Het Grote Slangespel tot een Sterrentocht. Een aantal kinderen kan zelfs overnachten, met diep in de nacht een rondleiding dwars door het museum.

18 februari, tussen 19.00 - 23.00 uur, zijn zes Utrechtse musea helemaal van en vóór kinderen. In die tijd kunnen kids extra lang opblijven en het museum in. Daar kunnen ze dromen, rondspoken, tijdreizen, griezelen en van alles ontdekken. De kinderen komen terecht in verschillende fantasieën; ontdekken het verschil tussen echt en nep of worden meegenomen naar een magische wereld van vroeger of reizen ver weg naar de sterren.

Speciaal vervoer Niet alleen de deelnemende musea staan in het teken van KinderMuseumNacht. Ook in de stad is van alles te vinden dat van 18 februari een speciale avond c.q nacht maakt. Zo vaart een boot, aangekleed met lampionnen en zilver door de grachten tussen Aborginal Art Museum en Centraal Museum. Wil je juist vanaf het Aboriginal Art naar het Universiteitsmuseum dan kun je met de paardentram worden vervoerd. Daarnaast is er de Zilverslee die mooi aangeklede zilveren kinderen een exclusieve zilveren privé-reis aanbiedt.

Acts Eenmaal onderweg naar een ander museum kom je op de route de Bikbus tegen. Je ziet de ingang en de uitgang, maar hoe kom je bij die uitgang? De bus is namelijk een doolhof! Onderweg word je geleid door de wanden van het doolhof, die van zware stof gemaakt zijn. Geheel in het donker, in een hoekje speelt iemand enge spook akkoorden. Ga je lopend van museum naar museum? Dan kom je onderweg bedden tegen die in enkele portieken staan. . Als je over zo'n bed heen buigt, ontdek je dat hierin echt mensen van vlees en bloed liggen. Ze worden wakker, rekken zich uit, draaien zich op hun andere zij en slapen weer verder. Of misschien schrikken ze wel wakker en vertellen ze je waar ze net over hebben gedroomd. Ook de Ganzenfanfare is aanwezig. Met tromgeroffel, gefluit en gegak trekken zij door de straten. Deze unieke en verbijsterende combinatie van mens, muziek en gans brengt groot en klein in verrukking als ze als echte fanfare voorbij marcheren. De Fietsfanfare tot slot zijn zes bewogen musici die muziek brengen waar dat niet wordt verwacht, maar pas op want ze kunnen afstappen. De tandem is het decor van een verdwaalpartij die uitmond in een absurde taptoe of een goochelact met een fijn staaltje fietsacrobatiek.

Deelnemende musea aan KinderMuseumNacht zijn Aboriginal Art Museum, Centraal Museum, Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Spoorwegmuseum, Universiteitsmuseum en Museum Sterrenwacht Sonnenborgh.

Culturele Zondagen geeft jarige kinderen een KinderMuseumNacht cadeau

Culturele Zondagen geeft kinderen (6 - 12 jaar) die in de week van 18 februari jarig zijn als attentie een gratis passé-partout (t.w.v. ¤ 10,-). Hiermee krijgen ze op zaterdagavond 18.02 toegang tot alle deelnemende musea. Vriendjes, vriendinnetjes, ouders en alle anderen die naar KinderMuseumNacht willen, kopen een passe-partout voor ¤ 10,-. Van het SleepOver-kaartje zijn nog een beperkt aantal beschikbaar à ¤ 17,50. Dit is inclusief passe-partout en ontbijt. Kaartverkoop bij de zes deelnemende musea, Muziekcentrum Vredenburg en VVV. Koop kaarten in de voorverkoop, want OP=OP.

www.kindermuseumnacht.nl * www.culturelezondagen.nl


- EINDE PERSBERICHT -

HET MONUMENTALE
Evelyne Levêke

Weerdsingel WZ 33a, 3513 BC UTRECHT
Postbus 553, 3500 AN UTRECHT

GSM: 06 - 4500 8427 - Fax: 08 - 4224 8808
evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl