Ingezonden persbericht


Persbericht 06-03

Open dag Recreatiegebied De Hollandse Biesbosch 18 februari 2006

Dordrecht, 9 februari 2006

Het Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch zet op zaterdag 18 februari 2006 de deuren van het Recreatiegebied de Hollandse Biesbosch wagenwijd voor u open. Alle exploitanten in het gebied houden van 10.00 - 16.00 uur open huis. Zij bieden gratis of tegen een speciaal tarief diverse activiteiten aan. De open dag is bedoeld om de inwoners van de Drechtsteden te laten zien wat er in hun recreatiegebied aan activiteiten plaatsvindt.

Op tien verschillende locaties in het gebied is er wat te doen. Het publiek wordt aangeraden met de fiets te komen, bijvoorbeeld door vanaf Dordrecht of Sliedrecht de waterbus te nemen. De locaties die meedoen met de open dag zijn uitstekend met de fiets te bezoeken. De grootste afstand tussen twee locaties, die tussen Werkplaats Sionpolder en Sterrenwacht Mercurius, bedraagt ongeveer 3 km. Bezoekers die met de auto komen. wordt aangeraden te parkeren in de buurt van de Sterrenwacht, restaurant de Merwelanden of het Biesboschcentrum. Tussen de verschillende locaties vaart en rijdt speciaal transport heen en weer. Op alle locaties ligt vanaf heden voor belangstellenden een flyer klaar over de open dag met een handig kaartje waar wat te doen is.

De locaties die meedoen zijn:


1. Werkplaats Sionpolder
Dit is de thuisbasis van de buitendienst van het Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch. De 'Sionpolder' verricht onderhoud in het recreatiegebied. Op 18 februari is de werkplaats te bezichtigen met de vele moderne machines waarmee wordt gewerkt. Er is gratis koffie en limonade.


2. Golfbaan Craijestein
Voor wie nog geen ervaring heeft met de golfsport is dit een mooie gelegenheid: voor een speciale prijs kunnen bezoekers een half uur lang een balletje slaan op de driving range. Daarna gratis koffie in het clubhuis. De clinics starten om 11.00, 11.45, 12.30, 13.15, 14.00 , 14.45 en 15.30 uur.


3. Wielerbaan de Mol
Tussen 12.30 en 16.00 uur zijn er clubwedstrijden, waarbij toeschouwers van harte welkom zijn. De baancommissie geeft uitleg en de kantine van de wielerclub is de hele dag open.


4. Skibaan Hollandse Biesbosch
Alleen op 18 februari: 3 uur skiën voor een speciale prijs incl. materialen. Wie liever op een andere manier fit blijft, kan een proefles powerplate nemen.


5. Eetcafé de Skihut (www.nolimitoutdoor.nl)
Hier kunnen hongerige gasten vanaf 12.00 uur terecht voor een lunch van soep, kroket en 2 broodjes tegen een speciaal open-dag-tarief. Vanaf 16.30 uur staat er een survivalbuffet klaar (wel reserveren, 06-55748095 of nolimitoutdoor@planet.nl)


6. No Limit Outdoor
De hele dag diverse outdooractiviteiten voor een speciale prijs incl. materialen, o.a. tokkelen, klimmen en abseilen.


7. StayOkay Hostel Dordrecht
Het StayOkay Hostel is onlangs gerenoveerd. De medewerkers laten bezoekers de vernieuwde kamers zien. Ook de lounge heeft een gedaanteverandering ondergaan. Voor elke gast is er een presentje.


8. Restaurant de Merwelanden
Restaurant de Merwelanden biedt uitzicht op de zwemvijver in het hart van het recreatiegebied. Rondom de zwemvijver zijn allerlei nieuwe voorzieningen aangebracht. Op 18 februari is in de Merwelanden het tweede kopje koffie gratis.


9. Sterrenwacht Mercurius
Op 18 februari toegang tegen gereduceerd tarief.


10. Biesboschcentrum Dordrecht
18 februari is de eerste dag van het nieuwe vaarseizoen voor de Zonnepont 7. Daarom kunnen bezoekers die dag gratis naar de overkant voor een mooie wandeling (6 km) op het Griendmuseumpad, binnen de grenzen van Nationaal Park de Biesbosch.

Vervoer van en naar de locaties in het recreatiegebied

De Halve Maen vaart tussen 10.00 en 16.00 uur van het Biesboschcentrum via Stayokay naar de Sionpolder en terug (dagkaart E 1,00 p.p.).

Van 10.00 tot 16.00 uur is er een doorlopende gratis pendeldienst met busjes over het Kors Monsterpad tussen de werkplaats Sionpolder en het spoorviaduct van de Baanhoekweg.

Van 10.00 tot 16.00 uur is er een doorlopende gratis pendeldienst met een paardentram over de Baanhoekweg, vanaf het spoorviaduct Baanhoekweg via De Mol/No Limit/ Skihut/ Skibaan, Stayokay en Biesboschcentrum naar Restaurant de Merwelanden/Sterrenwacht.

Meer informatie bij Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, Dordrecht, T 078 630 53 53, info@biesbosch.org.