Provincie Noord-Holland

Recreatieschappen presenteren nieuwe routes

10-2-2006

De Noord-Hollandse recreatieschappen zijn present tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in de Amsterdamse RAI op zaterdag 18 en zondag 19 februari.

De Noord-Hollandse recreatieschappen Alkmaarder- en Uitgeestermeer, Het Twiske, Geestmerambacht, Spaarnwoude, Landschap Waterland en Groengebied Amstelland verstrekken op de beurs informatie over de recreatiemogelijkheden in de gebieden en over de gevarieerde fiets- en wandelroutes.

In het recreatiegebied Spaarnwoude zijn verleden jaar 6 nieuwe wandelroutes en 3 nieuwe fietsroutes uitgezet. Deze fiets- en wandelroutes lopen door de verschillende deelgebieden van Spaarnwoude. Aan de hand van de routebeschrijvigen kan men leuke fietstochten maken door lintdorpjes, veenweiden en recreatiepolders, langs monumentale gebouwen en landschappen of door oude en nieuwe polders. De wandelroutes variëren van een wandeling over oude kerkenpaden en oeverlanden tot een wandeling langs forten en wallen. De routes zijn te koop op de fiets-en wandelbeurs.

Naast de recreatieschappen, vertegenwoordigd door Recreatie Noord-Holland, zijn op de beurs ook fiets- en wandelorganisaties, natuurorganisaties en buitensportzaken aanwezig die zichzelf en hun producten presenteren. De beurs is een prima gelegenheid om leuke ideeën op te doen voor fiets- en wandelroutes, vakanties en materiaal en om folders en kaarten in te slaan. Voor iedere fiets- of wandelliefhebber is een bezoekje aan deze beurs een aanrader.

Informatie is te verkrijgen in de stand van de recreatieschappen, Recreatie Noord-Holland, stand nummer 117!
De beurs is geopend op zaterdag 18 en zondag 19 februari 2006 van 10.00 tot 18.00 uur. Entreekosten zijn 10,00.