A3 ballon b.v.

PERSBERICHT, 13-02-2006

Woestijnauto 18 februari de lucht in met enorme luchtballon

HARFSEN - Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis zal een woestijnauto hangend aan een enorme ballon een trip door de lucht maken. De superstunt vindt plaats op 18 februari in het Gelderse Harfsen op het terrein van het ballonvaart cenrum A3 Ballon aan de Belterweg 8. De woestijnauto nam begin dit jaar deel aan Parijs-Dakar en maakt deel uit van het Sunweg Hutten Rally team. Herman Hutten en Hennie Wullink volbrachten met de Kia Sorento de finish van de Dakar rally.

Het was overigens niet eenvoudig om Kia Sorento aan de finish te krijgen. Door het loodzware parcours moesten de monteurs vaak nachten lang doorsleutelen voor een nieuwe beproeving. Arbeid loont. Het was voor het eerst dat een auto van het Zuid Koreaanse merk Kia de finish van een Dakar rally haalde. Als eerbetoon gaat ballonvaarder Jelke Haven de auto naar hogere sferen tillen.

Haven woont sinds kort in Harfsen en heeft het Ballonvaartcentrum A3 Ballon BV overgenomen van Adrie en Hanneke Spierenburg. Haven had zelf in Friesland ook een ballonbedrijf. "We zijn nu gefuseerd. Door deze overname zijn we uitgegroeid tot het grootste Ballonvaartcentrum ter wereld. We hebben nu 20 ballons en vervaren 16.000 passagiers per jaar, aldus Haven, die de stunt met de Kia Sorento zelf gaat verzorgen.

De Friese ballonpiloot heeft in het verleden voor meerdere spraakmakende stunts gezorgd. Zo ging Haven met een trekker de lucht in en in 2002 wist hij op een skûtsje te landen. Ook voer hij met een boot door de lucht. 'Ik vind het mooi om mensen te vermaken met dergelijke ludieke stunts. Dat geldt ook nu weer. Daarnaast vind ik het prachtig om het Hutten Rallyteam in het zonnetje te zetten. Wat zij gepresteerd hebben, is vreselijk knap. Als kersverse inwoner van Harfsen vind ik het niet meer dan logisch om hen te huldigen. De Hutten Rallyteam-leden zijn per slot rekening nu buurtgenoten van me geworden', aldus Haven.

NOOT VOOR DE PERS

Journalisten en fotografen die bij de stunt aanwezig willen zijn, worden verzocht contact op te nemen met A3 Ballon B.V.

Om 17.00 uur op 17 februari wordt de beslissing genomen of de stunt doorgaat. Als de weersomstandigheden niet geschikt zijn om de stunt door te laten gaan, dan wordt er uitgeweken naar een andere nog te bepalen datum.

Voor alle informatie kunt u terecht bij Jelke Haven,
A3 Ballon
Belterweg 8
7217 PM Harfsen

TELEFOON: 0573-432755
e-mail: a3@ballonvaren.com
www.ballonvaren.com/