Ingezonden persbericht


Persbericht + Drents Museum
14 februari 2006

Kunst en Cultuurweek in het Drents Museum

18 t/m 26 februari 2006

Het Drents Museum in Assen organiseert in de voorjaarsvakantie noord (18 tot en met 26 februari 2006) weer de jaarlijkse Kunst & Cultuurweek; een week boordevol activiteiten voor jong en oud die te maken hebben met de kunst en cultuur in Drenthe. Dit jaar staat de week in het thema van 'De mens in blokken en punten', naar aanleiding van de tentoonstellingen 'Praagse schilderkunst 1890 * 1939' en 'Siemen Dijkstra. Kleurenhoutsneden'. Er zijn verschillende kunstmarkten en workshops. Alle activiteiten starten vanaf 13.00 uur.

Kunstmarkten
Zaterdag 18 en zondag 19 februari 2006 staan in het teken van de kinderkunstmarkt. Basisscholen uit Assen hebben zelf kunst gemaakt die ze tonen én verkopen voor onder andere een goed doel. Op dinsdag 21 en woensdag 22 februari 2006 is er kunst te zien én te koop uit de verschillende ateliers van zorginstellingen in Drenthe. Met onder andere werk van gehandicapte kunstenaars van NOVO Groningen, Leite Assen, Van Boeijenoord, Assen en van de GGZ Drenthe. In het weekend van 25 en 26 februari 2006 staan er circa 40 professionele kunstenaars op de kunstmarkt die hun werk presenteren én verkopen.

Workshops
De hele week zijn er diverse (kinder) workshops in druktechnieken, schilderen op muziek (voor ouders met kinderen) en morseworkshops, schrijvend en met licht. Ook worden er workshops gegeven over pointillistisch tekenen, kubistische trekpoppen maken en communicatie met geluid door middel van percussie. De workshops zijn geschikt voor kinderen voor alle leeftijden. Op 18 en 19 februari 2006 zijn er speciale workshops kubistisch schilderen voor kinderen boven de 8 jaar en op 23 en 24 februari 2006 workshops schilderen en tekenen door professionele kunstenaars die aangesloten zijn bij de Centrum Beeldende Kunst (CBK). Een speciale workshop houtdruktechnieken wordt op vrijdag 24 februari 2006 gegeven door de hedendaagse figuratieve kunstenaar Siemen Dijkstra.

Gedurende de week wordt doorlopend een video over de bekende kunstenaar Alphonse Mucha (AVRO's Close up, 2005) getoond, één van de schilders die te zien is op de tentoonstelling 'Praagse schilderkunst 1890-1939'.

Passe-partout
Speciaal voor de Kunst en Cultuurweek is er een passe-partout ontwikkeld. Kinderen én volwassenen kunnen hiermee meerdere dagen meedoen met de activiteiten en hoeven maar één keer de normale entreeprijs voor het museum te betalen.

/////////////////



Ingezonden persbericht